Rapporten energiebesparing in de industrie

1 2 > »
Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

Nederlandse Emissieautoriteit (NEa)

26 maart 2021 - Van de 282 bedrijven binnen de Nederlandse industrie die deelnemen aan het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) behoort 8% bij de meest duurzame... lees verder »

Update 2021 EiiF studie. The insulation contribution to decarbonise industry - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

Update 2021 EiiF studie. The insulation contribution to decarbonise industry

2 maart 2021 - Op 1 maart 2021 heeft EiiF haar 2e studie gepubliceerd over het besparingspotentieel met industriële isolatie. Het onderzoek is gebaseerd op 2500... lees verder »

EiiF White Paper 2020 - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

EiiF White Paper 2020

18 december 2020 - EiiF heeft in oktober 2020 een vervolg gepubliceerd op de Ecofys studie. Dit vervolg gaat in op de energiebesparingen die nog mogelijk zijn bij de... lees verder »

Factsheet energiebesparing in de industrie in Nederland - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

Factsheet energiebesparing in de industrie in Nederland

1 november 2020 - Door EiiF zijn eind 2020 factsheets opgesteld per EU-lidstaat waarop is te zien welke energiebesparingsen eenvoudig zijn te behalen in de industrie.... lees verder »

Handboek energiebesparing voor verwarmde tankopslag - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

Handboek energiebesparing voor verwarmde tankopslag

17 september 2020 - Opgesteld door PostFossil in opdracht van DCMR. Een verwarmde tank zonder dakisolatie gebruikt evenveel energie als de verwarming van driehonderd... lees verder »

Rapport 6-25, uitgevoerd door Royal Haskoning DHV in opdracht van FME. - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

Rapport 6-25, uitgevoerd door Royal Haskoning DHV in opdracht van FME.

1 juni 2020 - Hieruit blijkt dat een grote reductie van CO2 uitstoot in 2025 relatief eenvoudig is te realiseren, d.w.z. zonder een additionele infrastructuur (bv... lees verder »

Onderzoek naar 180 TIP CHECK inspecties - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

Onderzoek naar 180 TIP CHECK inspecties

1 november 2016 - De bevindingen van dit rapport bevestigen de effectiviteit van het TIPCHECK programma en versterken het belang ervan voor de EU-beleidsmakers,... lees verder »

Energy and CO2 savings potential of industrial insulation in the Netherlands - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

Energy and CO2 savings potential of industrial insulation in the Netherlands

2 februari 2016 - The energy savings potential of industrial insulation is large and exists across all regions, sectors, equipment and operating temperatures. The... lees verder »

Periodieke thermografische inspectie van isolatie - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

Periodieke thermografische inspectie van isolatie

1 januari 2016 - In opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Energie-efficiënte maatregelen bij vergunningplichtige bedrijven. Factsheet Periodieke... lees verder »

RVO: Best Practice Technische isolatie - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

RVO: Best Practice Technische isolatie

1 juli 2015 - Dit is een publicatie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De actualisering van de Best Practice is tot stand gekomen in het kader... lees verder »

1 2 > »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.