Activiteiten

Leden van de Nederlandse Vereniging van Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf VIB (isolatiebedrijven en hun toeleveranciers) willen herkend worden aan een professionele manier van werken die goed en veilig is voor mens en milieu. VIB-lidbedrijven willen zich in het hele traject van opdrachtverwerving tot -uitvoering samen met betrokken en actueel opgeleide medewerkers onderscheiden. Gewoon, omdat technische isolatie een prachtig vak is en de opdrachtgever moet kunnen vertrouwen op ambachtelijke kwaliteit en vakwerk. Als branchevereniging draagt VIB bij aan de professionaliteit en bekendheid van de sector en haar leden. Een eental voorbeelden hiervan zijn:

VIB is betrokken bij de beleid en uitvoering van maatregelen voor veiligheid en gezondheid binnen de installatie- en isolatiesector. Het organisatorisch verband bestaat uit vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers/

Normering en montagerichtlijnen vormen de basis voor goed isolatiewerk. De CINI richtlijn beschrijft de montagerichtlijnen en voorwaarden voor industrieel isolatiewerk. ISSO64 doet dat met name voor de utiliteitswerken.

Parallel aan de uitvoeringsgerichte aspecten van het branchewerk besteedt VIB ook veel aandacht aan beleidsbeinvloeding bij overheden, handhavers en opdrachtgevers. Wil Nederland daadwerkelijk werk maken van de klimaatdoelstellingen, dan zal er ook aandacht moeten zijn voor de voordelen en korte terugverdientijden van technische isolatie.

VIB leden ontmoeten elkaar tijdens de halfjaarlijkse ledenvergaderingen waar leden met elkaar van gedachten wisselen als ondernemer en als deelnemer van een belangengroep.

Regelmatig zijn er specifieke thema's die de basis vormen voor werkgroepen, waarbij VIB-leden de inzet leveren. Het aantrekken van experts en samenwerken met aanpalende belangenorganisaties is vaak onderdeel van de projectaanpak.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.