OVER VIB

OVER VIB - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

Technische isolatie is overal. Productie- en gebouwinstallaties functioneren veilig, doelmatig en duurzaam dankzij moderne isolatiesystemen. Dagelijks zijn zo’n 4500 goed opgeleide professionals aan het werk in instellingen en kantoorgebouwen, in energiecentrales, voedingsmiddelenindustrie, chemie/petrochemie en scheepsbouw, enzovoort. Zij zorgen voor een storingsvrij productieproces bij minimaal energiegebruik en milieubelasting. Alle moderne isolatiesystemen verdienen zichzelf gedurende hun levensduur economisch en milieutechnisch dertig- tot veertigmaal terug.

Technische isolatie lijkt weinig zichtbaar, maar niets is minder waar. Zodra de deuren van een technische ruimte opengaan komt isolatie in beeld. In industriegebieden is technische isolatie zelfs beeldbepalend.

Technische isolatie is belangrijker dan ooit. We zetten er grote stappen mee in kwaliteit van de leefomgeving, veiligheid, binnenklimaat en comfort, energiebeheersing, milieubescherming en duurzaamheid. Dat gaat hand in hand met andere prioriteiten zoals procesbeheersing en betrouwbaarheid van installaties.

Is technische isolatie spannend? De sector vindt van wel. Omdat het essentiële bijdragen levert aan ons dagelijks leven, omdat het een sterke economische motor achter bedrijfsprocessen is en omdat het oplossingen biedt voor de grote duurzaamheidsuitdagingen waarvoor overheden en beleidmakers staan. En gewoon omdat het een prachtig vak is, vol uitdaging en afwisseling.

VIB geeft biedt met dit boekje een staalkaart van een brede sector met ontwikkelmogelijkheden. Bestellen via het webformulier)

De vereniging heeft leden en buitengewone leden, allen werkzaam in de isolatiesector en heeft een bestuur dat is samengesteld vanuit de sector.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.