Ontmoetingsplaats voor exposanten en bezoekers

Industrial Heat & Power 11,12,13 oktober 2022 Brabanthallen in Den Bosch

Industrial Heat & Power 11,12,13 oktober 2022 Brabanthallen in Den Bosch - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

Industrial Heat & Power is hét platform voor de industriële energievoorziening en dé beurs voor professionals die de connecties, tools en kennis zoeken om direct mee aan de slag te gaan. De beurs vindt gelijktijdig met en op dezelfde locatie plaats als Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel en PREFAB. Voor VIB een belangrijke samenwerkingspartner om nut en noodzaak van goede isolatie aan de doelgroepen te presenteren.

Dit jaar is de isolatiesector aanwezig met een ISOLATIEPLEIN, een collectief plein waar verschillende isolatiebedrijven zich over de drie dagen in wisselende samenstelling presenteren. Naast het volledige programma van de beurs met sprekers en presentaties zijn hieronder de specifieke onderdelen van de isolatiesector vermeld.

Bezoekersregistratie, kosteloos

Dinsdag 11 oktober

Dinsdag 11 oktober - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

Aanvang 16:30. Netwerkborrel ISSO 64.
ISSO-publicatie 64 ‘Kwaliteitseisen isoleren voor de Utiliteitsbouw’. Tijdens de netwerkborrel zal worden ingegaan op de voordelen van deze richtlijn in de praktijk en is gelegenheid tot het stellen van vragen aan experts.
Richtlijnen en specificaties voor materiaal en montage van thermische isolatie van installaties in de utiliteitsbouw

De publicatie is bedoeld als referentie voor materiaalkeuze en montage van leidingisolatie ten behoeve van opdrachtgevers, ontwerpers, adviseurs, installateurs, isoleerders en opleiders in het technisch beroepsonderwijs. Het geeft minimaal te hanteren eisen voor het voorkomen van ongewenst warmteverlies, montagetechnieken, het voorkomen van uitwendige corrosie en het aanbrengen van isolatiesystemen (isolatiemateriaal + afwerking). De publicatie geeft voor distributieleidingen van warm- en koud water installaties en voor ventilatiesystemen de hiervoor gangbare isolatie- en hulpmaterialen weer. Het temperatuurgebied van de getransporteerde media ligt tussen 6 °C en 120 °C.

Woensdag 12 oktober

Woensdag 12 oktober - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

Dag van de isolatie
Vanuit de samenwerking met kennispartners is dit dagprogramma samengesteld. Het doel is om op een volledig beeld te geven van de mogelijkheden om met technische isolatie invulling te geven aan de doelstellingen van vermindering van de CO2-uitstoot.

Dagprogramma:
08:00 - 10:00 uur Boschzaal. Onbijtsessie van de isolatiesector (VIB) en de Federatie van Energieconsultants (FedEC). Aanmelden via info@isoleren.nl
10:30 - 12:00 uur Podium Industrie. Optimaal isolatiesysteem in de industriële omgeving.
12:30 - 14:00 uur Carrouselbar. Algemene Ledenvergadering VIB, met buffetlunch.
14:15 - 14:45 uur Praktijktheater Industrie. Gebruik van de CINI-richtlijn voor industriële isolatie.
15:00 - 15:30 uur Praktijktheater Industrie. Gebruik van warmte- en koude isolatie in de voedingsmiddelenindustrie.
15:45 - 16:15 uur Praktijktheater Industrie. Toepassing van ISSO 64 in de utiliteitsomgeving.
16:30 - 18:00 uur VIB stand. Netwerkborrel ter gelegenheid van het afscheid van de VIB-voorzitter Hans Koole

Donderdag 13 oktober

Donderdag 13 oktober - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

15:00 - 17:00 uur. VIB plein. Pitch and pils. Verschillende innovaties in de technische isolatie worden gepitched onder genot van een pilsje en netwerken.
Deze borrel wordt aangeboden door Kingspan Insulation.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.