Armafix Ultima-leidingdrager

Met de introductie van de beproefte Armifx-leidingdrager in Ultima-uitvoering is het Armacell-isolatiesysteem Ultima compleet. De drager ontkoppelt de leiding thermisch van de bevestiging en voorkomt zo koudebruggen. Het blauwe elastomeerschuim Ultima behaalt brandklasse BL-s1, d0 en genereert daarmee bij brand een zeer lage rookdichtheid.

In isolatiesystemen vormen leidingophangingen een potentieel zwak punt. Als de leiding niet thermisch wordt ontkoppeld van de leidingophanging, ontstaan er koudebruggen en kan condens worden gevormd. Gevolg: hogere energieverliezen, toenemend corrosierisico en gevaar op dure gevolgschade. Ontkoppeling van leiding en bevestiging voorkomt dit. Armafix Ultima ontkoppelt leiding en bevestiging thermisch en vormt op die manier samen met de Armaflex Ultima-isolatie een langdurig betrouwbaar isolatiesysteem bij koelinstallaties. De leidingdrager bestaat uit drukvaste PUR/PIR-segmenten die zijn ingebed in het geslotencellige isolatiemateriaal. Aan de buitenzijde zijn deze beplakt met gecoate aluminiumplaten, die zorgen voor krachtenverdeling en bovendien een extra dampremming vormen.
Vergelijkende berekeningen van Armacell brengen naar voren dat Armafix Ultima ook eenvoudiger, schoner en sneller kan worden geïnstalleerd dan traditionele leidingdragers. Waar bij de verwerking van standaard leidingdragers de leidingophangingen moet worden voorzien van Armaflex, wordt Armafix door de leidinglegger simpel om de leiding gelegd en zonder extra natte verlijming met de zelfklevende sluiting gesloten. De isoleerder lijmt de leidingdrager dan alleen nog aan de uiteinden vast aan het slangmateriaal. Daarvoor worden op het systeemafgestemde lijmsoorten gebruikt.

 

 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld