Armafix Ultima-leidingdrager

Met de introductie van de beproefte Armifx-leidingdrager in Ultima-uitvoering is het Armacell-isolatiesysteem Ultima compleet. De drager ontkoppelt de leiding thermisch van de bevestiging en voorkomt zo koudebruggen. Het blauwe elastomeerschuim Ultima behaalt brandklasse BL-s1, d0 en genereert daarmee bij brand een zeer lage rookdichtheid.

In isolatiesystemen vormen leidingophangingen een potentieel zwak punt. Als de leiding niet thermisch wordt ontkoppeld van de leidingophanging, ontstaan er koudebruggen en kan condens worden gevormd. Gevolg: hogere energieverliezen, toenemend corrosierisico en gevaar op dure gevolgschade. Ontkoppeling van leiding en bevestiging voorkomt dit. Armafix Ultima ontkoppelt leiding en bevestiging thermisch en vormt op die manier samen met de Armaflex Ultima-isolatie een langdurig betrouwbaar isolatiesysteem bij koelinstallaties. De leidingdrager bestaat uit drukvaste PUR/PIR-segmenten die zijn ingebed in het geslotencellige isolatiemateriaal. Aan de buitenzijde zijn deze beplakt met gecoate aluminiumplaten, die zorgen voor krachtenverdeling en bovendien een extra dampremming vormen.
Vergelijkende berekeningen van Armacell brengen naar voren dat Armafix Ultima ook eenvoudiger, schoner en sneller kan worden geïnstalleerd dan traditionele leidingdragers. Waar bij de verwerking van standaard leidingdragers de leidingophangingen moet worden voorzien van Armaflex, wordt Armafix door de leidinglegger simpel om de leiding gelegd en zonder extra natte verlijming met de zelfklevende sluiting gesloten. De isoleerder lijmt de leidingdrager dan alleen nog aan de uiteinden vast aan het slangmateriaal. Daarvoor worden op het systeemafgestemde lijmsoorten gebruikt.

 

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..