Armafix Ultima-leidingdrager

Met de introductie van de beproefte Armifx-leidingdrager in Ultima-uitvoering is het Armacell-isolatiesysteem Ultima compleet. De drager ontkoppelt de leiding thermisch van de bevestiging en voorkomt zo koudebruggen. Het blauwe elastomeerschuim Ultima behaalt brandklasse BL-s1, d0 en genereert daarmee bij brand een zeer lage rookdichtheid.

In isolatiesystemen vormen leidingophangingen een potentieel zwak punt. Als de leiding niet thermisch wordt ontkoppeld van de leidingophanging, ontstaan er koudebruggen en kan condens worden gevormd. Gevolg: hogere energieverliezen, toenemend corrosierisico en gevaar op dure gevolgschade. Ontkoppeling van leiding en bevestiging voorkomt dit. Armafix Ultima ontkoppelt leiding en bevestiging thermisch en vormt op die manier samen met de Armaflex Ultima-isolatie een langdurig betrouwbaar isolatiesysteem bij koelinstallaties. De leidingdrager bestaat uit drukvaste PUR/PIR-segmenten die zijn ingebed in het geslotencellige isolatiemateriaal. Aan de buitenzijde zijn deze beplakt met gecoate aluminiumplaten, die zorgen voor krachtenverdeling en bovendien een extra dampremming vormen.
Vergelijkende berekeningen van Armacell brengen naar voren dat Armafix Ultima ook eenvoudiger, schoner en sneller kan worden geïnstalleerd dan traditionele leidingdragers. Waar bij de verwerking van standaard leidingdragers de leidingophangingen moet worden voorzien van Armaflex, wordt Armafix door de leidinglegger simpel om de leiding gelegd en zonder extra natte verlijming met de zelfklevende sluiting gesloten. De isoleerder lijmt de leidingdrager dan alleen nog aan de uiteinden vast aan het slangmateriaal. Daarvoor worden op het systeemafgestemde lijmsoorten gebruikt.

 

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..