Sponsstralen op asbestcongres

Stofvrij, veilig en snel asbest verwijderen met sponsstralen (sponge-jet). Dat is een van de technische thema’s op de IIR-conferentie ‘asbest in de industrie’, op 25 juni 2013 in Ridderkerk. Business Unit Manager Ton Slijkhuis (Bilfinger Industrial Services) geeft een voordracht over de praktijkervaring bij Dow in Terneuzen. Bilfinger zet hier sponsstralen in bij snelle saneringen en voorkoming van downtime.

Sponsstralen is een in Amerika ontwikkelde techniek waarbij het straalmiddel is opgesloten in een urethaan-spons. Bij inslag treedt het straalmiddel naar buiten. Bij weerkaatsing ontstaat een vacuüm, dat de losgemaakte partikels absorbeert in een ‘micro-containment’, zoals de fabrikant het met een gedeponeerde naam aanduidt. Het recyclebare procedé zorgt voor droog en stofarm stralen. Er zijn enkele tientallen straalmedia beschikbaar, afgestemd op de toepassing. Nadere technische info: Sponge-jet.

De IIR-Asbestconferentie gaat in op asbest en asbestsanering in de industriële praktijk, veranderende regelgeving en het thema ‘kostenbeheersing met veilige en snelle asbestsanering’. Info over over programma vindt u bij IIR.

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld