Cursus ‘Vuurvaste materialen’

Alles wat u altijd al had willen of zelfs moeten weten over vuurvaste materialen wordt u verteld op de donderdagen 11, 18 en 25 april 2013. Dan organiseert Stichting Ilumina een driedaagse cursus in de regio Rotterdam. Cursusleider is John Lekkerkerk, met meer dan vijftig jaar ervaring in vuurvaste materialen en constructies.
De cursus ’Vuurvast’ geeft algemeen inzicht in het scheikundige aspect van vuurvast, gevolgd door een overzicht van de vele, vuurvaste grondstoffen. Verder worden belicht: vuurvaste stenen, isolatiestenen, basische stenen, niet-oxidische materialen, monolithische materialen, vezelproducten etc.

Doelgroep

‘Vuurvast’ is bedoeld voor iedereen die dagelijks actief is in de vuurvast industrie of met regelmaat betrokken is bij de technische dan wel commerciële inkoop van vuurvast-materialen bij eindgebruikers in de aluminium, staal, glas, ceramische en petrochemische bedrijfstak. Daarmee richt de cursus zich onder meer op specialisten in de isolatiebranche als verkopers en engineers, onderhoudsspecialisten, ovenbouwers en inkopers.

Ilumina

Stichting Ilumina verzorgt consultancy, supervisie, inspecties en trainingen op het gebied van vuurvaste materialen en hoog temperatuur isolatie. De stichting, opgericht in 2012 door John Lekkerkerk, werft met deze activiteiten gelden voor goede doelen in derde-wereldlanden.
Alle informatie over cursus, activiteiten en achtergronden vindt u op de website van Ilumina.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..