Cursus ‘Vuurvaste materialen’

Alles wat u altijd al had willen of zelfs moeten weten over vuurvaste materialen wordt u verteld op de donderdagen 11, 18 en 25 april 2013. Dan organiseert Stichting Ilumina een driedaagse cursus in de regio Rotterdam. Cursusleider is John Lekkerkerk, met meer dan vijftig jaar ervaring in vuurvaste materialen en constructies.
De cursus ’Vuurvast’ geeft algemeen inzicht in het scheikundige aspect van vuurvast, gevolgd door een overzicht van de vele, vuurvaste grondstoffen. Verder worden belicht: vuurvaste stenen, isolatiestenen, basische stenen, niet-oxidische materialen, monolithische materialen, vezelproducten etc.

Doelgroep

‘Vuurvast’ is bedoeld voor iedereen die dagelijks actief is in de vuurvast industrie of met regelmaat betrokken is bij de technische dan wel commerciële inkoop van vuurvast-materialen bij eindgebruikers in de aluminium, staal, glas, ceramische en petrochemische bedrijfstak. Daarmee richt de cursus zich onder meer op specialisten in de isolatiebranche als verkopers en engineers, onderhoudsspecialisten, ovenbouwers en inkopers.

Ilumina

Stichting Ilumina verzorgt consultancy, supervisie, inspecties en trainingen op het gebied van vuurvaste materialen en hoog temperatuur isolatie. De stichting, opgericht in 2012 door John Lekkerkerk, werft met deze activiteiten gelden voor goede doelen in derde-wereldlanden.
Alle informatie over cursus, activiteiten en achtergronden vindt u op de website van Ilumina.


 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld