Zes bieders op Armacell

Zes investeerders strijden om Armacell. Zowel private-equityfondsen als strategische investeerders hebben biedingen uitgebracht. Eind maart valt de beslissing.
Medio 2012 heeft de huidige eigenaar, Investcorp te Bahrein, de producent van isolatiematerialen in de etalage gezet. Deze investeringsmaatschappij verwierf Armacell in 2006 met de min of meer gebruikelijke investeringshorizon van ca. zes jaar. Er werken ca. 2200 mensen. Armacell is de grootste producent ter wereld van flexibele isolatiematerialen. De belangstelling voor het bedrijf wordt gestimuleerd door de groeiende aandacht voor energie-efficiëntie en duurzaamheid. Dit maakt producenten van energiebesparende producten zijn extra aantrekkelijk voor investeerders. Naar schatting brengt het Duitse Armacell-concern met wereldwijd enkele tientallen productievestigingen 400 tot 500 miljoen euro op. In 2006 nam Investcorp het bedrijf voor 443 miljoen over van de Nederlandse investeringsmaatschappij Gilde.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..