Zes bieders op Armacell

Zes investeerders strijden om Armacell. Zowel private-equityfondsen als strategische investeerders hebben biedingen uitgebracht. Eind maart valt de beslissing.
Medio 2012 heeft de huidige eigenaar, Investcorp te Bahrein, de producent van isolatiematerialen in de etalage gezet. Deze investeringsmaatschappij verwierf Armacell in 2006 met de min of meer gebruikelijke investeringshorizon van ca. zes jaar. Er werken ca. 2200 mensen. Armacell is de grootste producent ter wereld van flexibele isolatiematerialen. De belangstelling voor het bedrijf wordt gestimuleerd door de groeiende aandacht voor energie-efficiëntie en duurzaamheid. Dit maakt producenten van energiebesparende producten zijn extra aantrekkelijk voor investeerders. Naar schatting brengt het Duitse Armacell-concern met wereldwijd enkele tientallen productievestigingen 400 tot 500 miljoen euro op. In 2006 nam Investcorp het bedrijf voor 443 miljoen over van de Nederlandse investeringsmaatschappij Gilde.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld