25 April Girlsday 2013

Op 25 april 2013 is het weer Girlsday. Die dag bezoeken duizenden meisjes in heel Nederland technische bedrijven, en doen daar inspiratie op voor hun beroepskeuze.
Girlsday een activiteit van VHTO, heeft als doel meisjes van tien tot vijftien jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT en met professionals die in deze sectoren werken. Meisjes hebben vaak geen goed beeld van technische opleidingen en beroepen en kennen vaak geen inspirerende voorbeelden in wetenschap en techniek.
Girlsday wordt jaarlijks georganiseerd. In 2012 deden er bijna zevenduizend meisjes mee, maar het aantal deelnemende isolatiebedrijven was voor verbetering vatbaar.
Bedrijven en scholen kunnen zich tot 31 maart 2013 aanmelden via www.girlsday.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met VHTO via girlsday@vhto.nl of tel. 020-8884220. Voor alle duidelijkheid: de foto illustreert kennismaking met techniek, niet een jonge Jolande Sap die oefent voor een kabinetscrisis.
Isolatiebedrijven die de uitdaging aangaan en hun poorten openzetten voor Girslday 2013 moeten ook even een berichtje sturen naar VIB-web@alinea-stokvisch.nl. Als het even kan komen we een kijkje nemen.

 


 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld