25 April Girlsday 2013

Op 25 april 2013 is het weer Girlsday. Die dag bezoeken duizenden meisjes in heel Nederland technische bedrijven, en doen daar inspiratie op voor hun beroepskeuze.
Girlsday een activiteit van VHTO, heeft als doel meisjes van tien tot vijftien jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT en met professionals die in deze sectoren werken. Meisjes hebben vaak geen goed beeld van technische opleidingen en beroepen en kennen vaak geen inspirerende voorbeelden in wetenschap en techniek.
Girlsday wordt jaarlijks georganiseerd. In 2012 deden er bijna zevenduizend meisjes mee, maar het aantal deelnemende isolatiebedrijven was voor verbetering vatbaar.
Bedrijven en scholen kunnen zich tot 31 maart 2013 aanmelden via www.girlsday.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met VHTO via girlsday@vhto.nl of tel. 020-8884220. Voor alle duidelijkheid: de foto illustreert kennismaking met techniek, niet een jonge Jolande Sap die oefent voor een kabinetscrisis.
Isolatiebedrijven die de uitdaging aangaan en hun poorten openzetten voor Girslday 2013 moeten ook even een berichtje sturen naar VIB-web@alinea-stokvisch.nl. Als het even kan komen we een kijkje nemen.

 


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..