Merford-pilot akoestische camera

Merford neemt de 1024-kanaals akoestische camera van Sorama in gebruik. Hiermee kan Merford Noise Control uiterst nauwkeurig bronnen van geluid en trillingen opsporen en daarmee de geluidsproblemen oplossen.
De akoestische camera is ontwikkeld aan de Technische Universiteit Eindhoven en doorontwikkeld door Sorama.
Merford Noise Control en Sorama hebben een overeenkomst getekend voor de pilot van de 1024 kanaals Sorama Cam. Merford Noise Cotrol gaat de camera inzetten om haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn in het opsporen en oplossen van geluidsproblemen. De kennis en ervaring in het veld verwerkt Sorama in de definitieve versie, welke in de loop van 2013 op de markt komt.
Merford Noise Control en Sorama kennen elkaar al enkele jaren en hebben met succes de voorloper van deze camera toegepast voor het oplossen van geluidsproblemen aan koeltransport aggregaten.
De visies van Merford en Sorama hebben veel gemeen, Merford maakt mensen attent op het werken in ruimtes en gebieden met te hoge geluidsniveaus, en Sorama heeft als doel de wereld stiller te maken met behulp van de akoestische camera.
Op onderstaande foto ziet u een afbeelding van de akoestische camera, met in het midden het resultaat wat je kunt zien met de camera.
De akoestische camera meet in hoge resolutie geluiddruk. De software transformeert de geluidopname tot een volledig driedimensionaal geluidsbeeld. Hoewel de sensoren alleen de geluidsdruk meten, levert de camera een zeer gedetailleerd beeld op van geluiddruk, deeltjessnelheid en geluidintensiteit. Hiermee kunnen trefzeker maatregelen worden genomen om overlast en schade tengevolge van geluid en trillingen te elimineren.
De foto toont links de camera met het sensor-raster, rechts de akoestische boosdoener en in het midden de opname.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..