Merford-pilot akoestische camera

Merford neemt de 1024-kanaals akoestische camera van Sorama in gebruik. Hiermee kan Merford Noise Control uiterst nauwkeurig bronnen van geluid en trillingen opsporen en daarmee de geluidsproblemen oplossen.
De akoestische camera is ontwikkeld aan de Technische Universiteit Eindhoven en doorontwikkeld door Sorama.
Merford Noise Control en Sorama hebben een overeenkomst getekend voor de pilot van de 1024 kanaals Sorama Cam. Merford Noise Cotrol gaat de camera inzetten om haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn in het opsporen en oplossen van geluidsproblemen. De kennis en ervaring in het veld verwerkt Sorama in de definitieve versie, welke in de loop van 2013 op de markt komt.
Merford Noise Control en Sorama kennen elkaar al enkele jaren en hebben met succes de voorloper van deze camera toegepast voor het oplossen van geluidsproblemen aan koeltransport aggregaten.
De visies van Merford en Sorama hebben veel gemeen, Merford maakt mensen attent op het werken in ruimtes en gebieden met te hoge geluidsniveaus, en Sorama heeft als doel de wereld stiller te maken met behulp van de akoestische camera.
Op onderstaande foto ziet u een afbeelding van de akoestische camera, met in het midden het resultaat wat je kunt zien met de camera.
De akoestische camera meet in hoge resolutie geluiddruk. De software transformeert de geluidopname tot een volledig driedimensionaal geluidsbeeld. Hoewel de sensoren alleen de geluidsdruk meten, levert de camera een zeer gedetailleerd beeld op van geluiddruk, deeltjessnelheid en geluidintensiteit. Hiermee kunnen trefzeker maatregelen worden genomen om overlast en schade tengevolge van geluid en trillingen te elimineren.
De foto toont links de camera met het sensor-raster, rechts de akoestische boosdoener en in het midden de opname.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld