Merford-pilot akoestische camera

Merford neemt de 1024-kanaals akoestische camera van Sorama in gebruik. Hiermee kan Merford Noise Control uiterst nauwkeurig bronnen van geluid en trillingen opsporen en daarmee de geluidsproblemen oplossen.
De akoestische camera is ontwikkeld aan de Technische Universiteit Eindhoven en doorontwikkeld door Sorama.
Merford Noise Control en Sorama hebben een overeenkomst getekend voor de pilot van de 1024 kanaals Sorama Cam. Merford Noise Cotrol gaat de camera inzetten om haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn in het opsporen en oplossen van geluidsproblemen. De kennis en ervaring in het veld verwerkt Sorama in de definitieve versie, welke in de loop van 2013 op de markt komt.
Merford Noise Control en Sorama kennen elkaar al enkele jaren en hebben met succes de voorloper van deze camera toegepast voor het oplossen van geluidsproblemen aan koeltransport aggregaten.
De visies van Merford en Sorama hebben veel gemeen, Merford maakt mensen attent op het werken in ruimtes en gebieden met te hoge geluidsniveaus, en Sorama heeft als doel de wereld stiller te maken met behulp van de akoestische camera.
Op onderstaande foto ziet u een afbeelding van de akoestische camera, met in het midden het resultaat wat je kunt zien met de camera.
De akoestische camera meet in hoge resolutie geluiddruk. De software transformeert de geluidopname tot een volledig driedimensionaal geluidsbeeld. Hoewel de sensoren alleen de geluidsdruk meten, levert de camera een zeer gedetailleerd beeld op van geluiddruk, deeltjessnelheid en geluidintensiteit. Hiermee kunnen trefzeker maatregelen worden genomen om overlast en schade tengevolge van geluid en trillingen te elimineren.
De foto toont links de camera met het sensor-raster, rechts de akoestische boosdoener en in het midden de opname.
 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..