Merford-pilot akoestische camera

Merford neemt de 1024-kanaals akoestische camera van Sorama in gebruik. Hiermee kan Merford Noise Control uiterst nauwkeurig bronnen van geluid en trillingen opsporen en daarmee de geluidsproblemen oplossen.
De akoestische camera is ontwikkeld aan de Technische Universiteit Eindhoven en doorontwikkeld door Sorama.
Merford Noise Control en Sorama hebben een overeenkomst getekend voor de pilot van de 1024 kanaals Sorama Cam. Merford Noise Cotrol gaat de camera inzetten om haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn in het opsporen en oplossen van geluidsproblemen. De kennis en ervaring in het veld verwerkt Sorama in de definitieve versie, welke in de loop van 2013 op de markt komt.
Merford Noise Control en Sorama kennen elkaar al enkele jaren en hebben met succes de voorloper van deze camera toegepast voor het oplossen van geluidsproblemen aan koeltransport aggregaten.
De visies van Merford en Sorama hebben veel gemeen, Merford maakt mensen attent op het werken in ruimtes en gebieden met te hoge geluidsniveaus, en Sorama heeft als doel de wereld stiller te maken met behulp van de akoestische camera.
Op onderstaande foto ziet u een afbeelding van de akoestische camera, met in het midden het resultaat wat je kunt zien met de camera.
De akoestische camera meet in hoge resolutie geluiddruk. De software transformeert de geluidopname tot een volledig driedimensionaal geluidsbeeld. Hoewel de sensoren alleen de geluidsdruk meten, levert de camera een zeer gedetailleerd beeld op van geluiddruk, deeltjessnelheid en geluidintensiteit. Hiermee kunnen trefzeker maatregelen worden genomen om overlast en schade tengevolge van geluid en trillingen te elimineren.
De foto toont links de camera met het sensor-raster, rechts de akoestische boosdoener en in het midden de opname.
 

Nieuws

VIB kijkt met ambitie vooruit

De algemene leden vergadering van de VIB kreeg op dinsdag 21 mei 2019 op de Maasvlakte een afwisselend programma voorgeschoteld. Nie..
 

Installatiesector in de lift

Voor bijna 12 procent van de installatiebedrijven voorspelt bedrijfsinformatiespecialist Graydon de komende 12 maanden groei. De ver..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Maintenance for Energy bij Thermatras

Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud NVDO en VIB besteden op donderdag 27 juni 2019 tijdens het jaarcongres van Energie V..
 

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..