Zorg: TD medebeslisser installatie

De technische of facilitaire dienst speelt vooral bij ziekenhuizen en grote zorginstellingen een aanzienlijke beslissende of medebeslissende rol in de productkeuze bij renovatie en nieuwbouw. Onder middelgrote zorginstellingen is die invloed minder groot. Dat blijkt uit de Zorg Bouwplannen Scan 2012 van BouwKennis. Het is dus voor installatie- en isolatieondernemers belangrijk goede contacten te onderhouden met zowel technici als management.
Voor installatietechnische producten is 39% van technische of facilitaire dienst bij ziekenhuizen/grote zorginstellingen (meer dan 100 bedden/150 fte) beslisser, tegenover 14% bij middelgrote instellingen (tot 100 bedden/150 ftp).
BouwKennis onderzocht wie productmerk en keuzecriteria bepaalt voor installatietechnische elementen. Daarvoor zijn hoofden van de technische of facilitaire dienst van ziekenhuizen, middelgrote zorginstellingen (minder dan 100 bedden of minder dan 150 FTE) en grote zorginstellingen (meer dan 100 bedden of meer dan 150 FTE) ondervraagd.
Voor installatietechnische producten geeft 39% van de ziekenhuizen en grote zorginstellingen aan dat de technische of facilitaire dienst zelf de keuze maakt. Nog eens 37% geeft aan dat die afdeling medebeslissend is en bij 22% beslist iemand anders. De invloed van de technische dienst is beduidend minder groot bij middelgrote zorginstellingen. Veertig procent van hen geeft aan dat een andere afdeling beslist. Zie ook Zorg: prijs en duurzaamheid.


 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld