Zorg: TD medebeslisser installatie

De technische of facilitaire dienst speelt vooral bij ziekenhuizen en grote zorginstellingen een aanzienlijke beslissende of medebeslissende rol in de productkeuze bij renovatie en nieuwbouw. Onder middelgrote zorginstellingen is die invloed minder groot. Dat blijkt uit de Zorg Bouwplannen Scan 2012 van BouwKennis. Het is dus voor installatie- en isolatieondernemers belangrijk goede contacten te onderhouden met zowel technici als management.
Voor installatietechnische producten is 39% van technische of facilitaire dienst bij ziekenhuizen/grote zorginstellingen (meer dan 100 bedden/150 fte) beslisser, tegenover 14% bij middelgrote instellingen (tot 100 bedden/150 ftp).
BouwKennis onderzocht wie productmerk en keuzecriteria bepaalt voor installatietechnische elementen. Daarvoor zijn hoofden van de technische of facilitaire dienst van ziekenhuizen, middelgrote zorginstellingen (minder dan 100 bedden of minder dan 150 FTE) en grote zorginstellingen (meer dan 100 bedden of meer dan 150 FTE) ondervraagd.
Voor installatietechnische producten geeft 39% van de ziekenhuizen en grote zorginstellingen aan dat de technische of facilitaire dienst zelf de keuze maakt. Nog eens 37% geeft aan dat die afdeling medebeslissend is en bij 22% beslist iemand anders. De invloed van de technische dienst is beduidend minder groot bij middelgrote zorginstellingen. Veertig procent van hen geeft aan dat een andere afdeling beslist. Zie ook Zorg: prijs en duurzaamheid.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..