Slimme jongens, die Koreanen

Armaflex met een rits. Dat is de uitvinding van de Zuid-Koreaanse isolatiespecialisten Kwang Re Chung (isolatie-ondernemer) en Hee Jun Yang (applicatiespecialist Armatech Seoul).
Beide vakmensen ergerden zich groen en geel aan onderhoudsspecialisten die bij reiniging van Y-filters het mes in de isolatiemantel zetten en het niet meer fatsoenlijk vastlijmen. Gevolg: condensvorming.
Kwang Re Chung en Hee Jun Yang zochten de definitieve oplossing in de rits. De afdekking wordt niet aan de onderliggende isolatielaag vastgelijmd, maar wordt als een deken om het geïsoleerde filter gelegd en aan de achterkant voorzien van een kunststof rits. Deze is met Armaflex Adhesive 520 aan de naden gelijmd.
Bij reiniging en onderhoud kan de afdekking eenvoudig worden geopend, verwijderd en na afloop weer stevig worden gesloten.
Maar – jammer, jammer, jammer - de Koreaanse uitvinding is wel in Azië geïntroduceerd, maar komt vooralsnog niet naar Europa. Met een beetje creatief vakmanschap kan Europa de Aziaten een isolatiekoekje van eigen deeg geven door een keer iets terug te kopiëren.
 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld