Slimme jongens, die Koreanen

Armaflex met een rits. Dat is de uitvinding van de Zuid-Koreaanse isolatiespecialisten Kwang Re Chung (isolatie-ondernemer) en Hee Jun Yang (applicatiespecialist Armatech Seoul).
Beide vakmensen ergerden zich groen en geel aan onderhoudsspecialisten die bij reiniging van Y-filters het mes in de isolatiemantel zetten en het niet meer fatsoenlijk vastlijmen. Gevolg: condensvorming.
Kwang Re Chung en Hee Jun Yang zochten de definitieve oplossing in de rits. De afdekking wordt niet aan de onderliggende isolatielaag vastgelijmd, maar wordt als een deken om het geïsoleerde filter gelegd en aan de achterkant voorzien van een kunststof rits. Deze is met Armaflex Adhesive 520 aan de naden gelijmd.
Bij reiniging en onderhoud kan de afdekking eenvoudig worden geopend, verwijderd en na afloop weer stevig worden gesloten.
Maar – jammer, jammer, jammer - de Koreaanse uitvinding is wel in Azië geïntroduceerd, maar komt vooralsnog niet naar Europa. Met een beetje creatief vakmanschap kan Europa de Aziaten een isolatiekoekje van eigen deeg geven door een keer iets terug te kopiëren.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..