Armaflex Duct voor luchtkanalen

Armaflex Duct is ontwikkeld voor isolatie van luchtkanalen. Het is verkrijgbaar in traditionele vorm en zelfklevend, met of zonder zilverkleurige afwerklaag.
Het geslotencellig materiaal met hoge isolatiewaarde gaat energieverliezen tegen, voorkomt vochtopname en reduceert geluidoverdracht.
De Europese vraag naar klimaatregelinstallaties stijgt tot 2020 meer dan tien procent. Nu al komt de helft van het totale stroomverbruik in gebouwen voor rekening van de klimaatregeling. Bij energie-efficiënt gebruik van klimaatregelinstallaties speelt vakkundige isolatie een belangrijke rol.
Isolatie van luchtkanalen is niet alleen van belang voor minimalisatie van warmte- en dus energieverlies. Vooral bij luchttoevoerkanalen kan er zomers bij aanvoer van koude lucht, condens op het oppervlak of aan de binnenzijde van het kanaal ontstaan. Alleen geslotencellige isolatie voorkomt dit. Armaflex Duct reduceert tevens de afstraling van geluid door luchtstroming in de kanalen. Geslotencellige isolatiematerialen ondersteunen bovendien een gezond werkklimaat, omdat door het gladde oppervlak micro-organismen, zoals schimmels e.d, moeilijk aan het oppervlak hechten.

 

 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld