Armaflex Duct voor luchtkanalen

Armaflex Duct is ontwikkeld voor isolatie van luchtkanalen. Het is verkrijgbaar in traditionele vorm en zelfklevend, met of zonder zilverkleurige afwerklaag.
Het geslotencellig materiaal met hoge isolatiewaarde gaat energieverliezen tegen, voorkomt vochtopname en reduceert geluidoverdracht.
De Europese vraag naar klimaatregelinstallaties stijgt tot 2020 meer dan tien procent. Nu al komt de helft van het totale stroomverbruik in gebouwen voor rekening van de klimaatregeling. Bij energie-efficiënt gebruik van klimaatregelinstallaties speelt vakkundige isolatie een belangrijke rol.
Isolatie van luchtkanalen is niet alleen van belang voor minimalisatie van warmte- en dus energieverlies. Vooral bij luchttoevoerkanalen kan er zomers bij aanvoer van koude lucht, condens op het oppervlak of aan de binnenzijde van het kanaal ontstaan. Alleen geslotencellige isolatie voorkomt dit. Armaflex Duct reduceert tevens de afstraling van geluid door luchtstroming in de kanalen. Geslotencellige isolatiematerialen ondersteunen bovendien een gezond werkklimaat, omdat door het gladde oppervlak micro-organismen, zoals schimmels e.d, moeilijk aan het oppervlak hechten.

 

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..