Cheque voor duurzaam doel

De VIB stelt € 1500,- beschikbaar voor een duurzaam doel. Weervrouw en duurzaamheidspromotor Helga van Leur kiest in overleg met de isolatiebranche een geschikte besteding. Zij nam de cheque in ontvangst uit handen van VIB-voorzitter Leo Veldhuis, bij de afsluiting van het jubileumsymposium op 1 november 2011 in Rotterdam.

 

Duurzaamheid, energiebeheersing en verantwoorde omgang met het milieu vormen de verbindende schakel tussen de isolatiesector en weerkundige Helga van Leur. Zij presenteerde op 1 november 2011 het symposium ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ waarmee ondernemersvereniging VIB het tachtigjarige bestaan markeerde.

Isolatie levert een grote bijdrage aan efficiënt energiegebruik en daarmee aan de reductie van CO2- en NOx-uitstoot. Dit is een van de belangrijkste voorwaarden om de klimaatverandering te stoppen.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld