Asbestconferentie 31 oktober

Op 31 oktober 2012 wordt in het Rotterdamse WTC de jaarlijkse asbestconferentie gehouden, van 9.30 tot 17.00 uur. De conferentie behandelt wet- en regelgeving, en praktijkbeleid en stelselwijzigingen. Dagvoorzitter is asbest-beleidsspecialist David van den Burg (Ambient).
De asbestsector is sterk in beweging onder invloed van verscherpte normen, de invoering van het Landelijk Asbest-volgsysteem en een meer intensieve handhaving met verzwaarde sancties. De conferentie brengt uiteraard de vorderingen bevindingen rond het nieuwe asbestregime.
Jan Tempelman (senior technisch consultant, TNO) behandelt onder meer toekomstige ontwikkelingen in wet- en regelgeving waaronder invoering van de nieuwe grenswaarden per 1 juli 2013 en de directe gevolgen van het nieuwe beleid voor de gehele asbestketen.
In parallelle praktijksessies bespreken inleiders en deelnemers actuele thema’s als ‘Asbest in technische installaties in vol bedrijf’, ‘Praktijkervaringen sloop- en asbestvoorschriften Bouwbesluit 2012’ en de introductie van de eerste online-asbestdatabank die alle verschijningsvormen van asbest inzichtelijk belooft te maken.
Tevens komt de praktijk aan het woord in een paneldiscussie, die voorafgaand aan de lunchpauze onderwerpen bespreekt als ‘stelselwijzigingen en overheidsbeleid’, ‘Hoe Nederland het snelst asbestvrij te maken’. Deelnemers zijn Leo Veldhuis (voorzitter, Vereniging van Asbestverwijderende Bedrijven), Alex Koenders (voorzitter, VOAM-VKBA) en Eva Engel (Aedes).
Op Asbestconferentie is het gehele programma en alle overige informatie te vinden.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..