Asbestconferentie 31 oktober

Op 31 oktober 2012 wordt in het Rotterdamse WTC de jaarlijkse asbestconferentie gehouden, van 9.30 tot 17.00 uur. De conferentie behandelt wet- en regelgeving, en praktijkbeleid en stelselwijzigingen. Dagvoorzitter is asbest-beleidsspecialist David van den Burg (Ambient).
De asbestsector is sterk in beweging onder invloed van verscherpte normen, de invoering van het Landelijk Asbest-volgsysteem en een meer intensieve handhaving met verzwaarde sancties. De conferentie brengt uiteraard de vorderingen bevindingen rond het nieuwe asbestregime.
Jan Tempelman (senior technisch consultant, TNO) behandelt onder meer toekomstige ontwikkelingen in wet- en regelgeving waaronder invoering van de nieuwe grenswaarden per 1 juli 2013 en de directe gevolgen van het nieuwe beleid voor de gehele asbestketen.
In parallelle praktijksessies bespreken inleiders en deelnemers actuele thema’s als ‘Asbest in technische installaties in vol bedrijf’, ‘Praktijkervaringen sloop- en asbestvoorschriften Bouwbesluit 2012’ en de introductie van de eerste online-asbestdatabank die alle verschijningsvormen van asbest inzichtelijk belooft te maken.
Tevens komt de praktijk aan het woord in een paneldiscussie, die voorafgaand aan de lunchpauze onderwerpen bespreekt als ‘stelselwijzigingen en overheidsbeleid’, ‘Hoe Nederland het snelst asbestvrij te maken’. Deelnemers zijn Leo Veldhuis (voorzitter, Vereniging van Asbestverwijderende Bedrijven), Alex Koenders (voorzitter, VOAM-VKBA) en Eva Engel (Aedes).
Op Asbestconferentie is het gehele programma en alle overige informatie te vinden.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld