Wereldhavendagen Rotterdam

Op 7, 8 en 9 september 2012 vinden de Wereldhavendagen Rotterdam plaats. Op deze dagen krijgen geïnteresseerden een unieke kans om de haven en bedrijven te bezoeken. Er is een groot aantal excursies georganiseerd, verdeeld over tal van sectoren zoals petrochemie, op- en overslag, havenbedrijf en energie.
Via de website van de Wereldhavendagen kan men een keuze maken uit de vele all-in excursies en deze boeken. Daarvoor moet meestal een klein bedrag worden betaald. Op maandag 27 augustus om 10.00 start de on-line verkoop van de tickets. Behalve een ticket is altijd een legitimatiebewijs nodig. Vervoer per bus, boot, (stoom)trein, helikopter of fiets is inbegrepen.
De Rotterdamse haven is voor de isolatiesector een uiterst belangrijk werkgebied. De Wereldhavendagen bieden een unieke kans voor kenners en leken om een uitgebreid kijkje achter de schermen te nemen. Onder de deelnemende bedrijven bevinden zich bijvoorbeeld Shell, ECT Delta en City Terminal, Argos, Gate Terminal, Q8, E.on en Vopak, Eurofrigo, Douane en het Brugwachtershuis Erasmusbrug. Om een isolatie-indruk te geven: Shell Pernis omvat 160.000 km pijpleiding.

 

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..