Wereldhavendagen Rotterdam

Op 7, 8 en 9 september 2012 vinden de Wereldhavendagen Rotterdam plaats. Op deze dagen krijgen geïnteresseerden een unieke kans om de haven en bedrijven te bezoeken. Er is een groot aantal excursies georganiseerd, verdeeld over tal van sectoren zoals petrochemie, op- en overslag, havenbedrijf en energie.
Via de website van de Wereldhavendagen kan men een keuze maken uit de vele all-in excursies en deze boeken. Daarvoor moet meestal een klein bedrag worden betaald. Op maandag 27 augustus om 10.00 start de on-line verkoop van de tickets. Behalve een ticket is altijd een legitimatiebewijs nodig. Vervoer per bus, boot, (stoom)trein, helikopter of fiets is inbegrepen.
De Rotterdamse haven is voor de isolatiesector een uiterst belangrijk werkgebied. De Wereldhavendagen bieden een unieke kans voor kenners en leken om een uitgebreid kijkje achter de schermen te nemen. Onder de deelnemende bedrijven bevinden zich bijvoorbeeld Shell, ECT Delta en City Terminal, Argos, Gate Terminal, Q8, E.on en Vopak, Eurofrigo, Douane en het Brugwachtershuis Erasmusbrug. Om een isolatie-indruk te geven: Shell Pernis omvat 160.000 km pijpleiding.

 

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld