Merford legt Peugeot zwijgen op


Merford heeft de Peugeot 404 uit 1965 van Peter Verbraak stil gekregen. En vele andere oldtimers. Bij 120 km/h blijft het geluid beperkt tot 80 dBA, terwijl het vehikel eerder 90 dBA produceerde.
De oldtimerliefhebber kwam in zijn zoektocht naar stilte terecht bij Merford in Gorinchem, en dat bleek het goede adres: de uitgebreide informatie leidde tot een succesvolle theoretische en praktische workshop voor twaalf leden van de 404-vereniging. Aan de hand van Verbraaks gedemonteerde Coupé is gewerkt met onder meer Vibraflex Normal en Extreme en met Acusticab. Leuke verrassing voor de 404-club: de collega’s van de Citroën-HY-vereniging hadden ook al de weg naar Merford gevonden,
Voortaan ligt het materiaal prefab in het magazijn van de Peugeot-Oldetimervereniging. Peter Verbraak publiceerde een enthousiast verhaal met werkwijze en resultaten in het fraaie verenigingsblad Le Lion. Daaruit blijkt dat je voor ruim driehonderd euro je Peugeot optimaal isoleert en zelfs voor honderd euro een goed resultaat bereikt.

 

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld