Merford legt Peugeot zwijgen op


Merford heeft de Peugeot 404 uit 1965 van Peter Verbraak stil gekregen. En vele andere oldtimers. Bij 120 km/h blijft het geluid beperkt tot 80 dBA, terwijl het vehikel eerder 90 dBA produceerde.
De oldtimerliefhebber kwam in zijn zoektocht naar stilte terecht bij Merford in Gorinchem, en dat bleek het goede adres: de uitgebreide informatie leidde tot een succesvolle theoretische en praktische workshop voor twaalf leden van de 404-vereniging. Aan de hand van Verbraaks gedemonteerde Coupé is gewerkt met onder meer Vibraflex Normal en Extreme en met Acusticab. Leuke verrassing voor de 404-club: de collega’s van de Citroën-HY-vereniging hadden ook al de weg naar Merford gevonden,
Voortaan ligt het materiaal prefab in het magazijn van de Peugeot-Oldetimervereniging. Peter Verbraak publiceerde een enthousiast verhaal met werkwijze en resultaten in het fraaie verenigingsblad Le Lion. Daaruit blijkt dat je voor ruim driehonderd euro je Peugeot optimaal isoleert en zelfs voor honderd euro een goed resultaat bereikt.

 

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..