Eerste cursus ProRox Rocktight
 

De twee broers en BIS-collega’s Jack en Perry Grotendorst hebben de primeur voor de eerste cursus ProRox Rocktight, op 2 en 3 juli 2012 in het OOI-opleidingscentrum te Spijkenisse. De première ging vooraf aan de eerste cursusserie die dit najaar van start gaat. Twee intensieve dagen lang trainden leermeesters Martin Witter en Bert Hoekstra de cursisten in de verwerking van dit speciale ommantelingssysteem.
ProRox Rocktight is een glasvezelversterkt, UV-uithardende ommanteling op polyesterbasis. Na uitharding onder invloed van daglicht of een UV-lamp ontstaat een naadloze, waterdichte en mechanische sterke mantel. Het materiaal laat zich gemakkelijk verwerken, maar vergt een specifieke werkwijze. De tweedaagse cursus maakt isolatiespecialisten vertrouwd met de specifieke eigenschappen en verwerking. Voor uitharding is het materiaal uiterst flexibel. Het systeem is met name geschikt wanneer een hermetisch afgesloten mantel vereist is, zoals in offshore, pharmacie, voedingsmiddelenindustrie of bijvoorbeeld onderhoudsvrije ondergrondse systemen.
Collega's van Jack en Perry Grotendorst kwamen op de tweede cursusdag een kijkje nemen, met concrete Rocktight-projecttoepassingen in hun achterhoofd.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..