Eerste cursus ProRox Rocktight
 

De twee broers en BIS-collega’s Jack en Perry Grotendorst hebben de primeur voor de eerste cursus ProRox Rocktight, op 2 en 3 juli 2012 in het OOI-opleidingscentrum te Spijkenisse. De première ging vooraf aan de eerste cursusserie die dit najaar van start gaat. Twee intensieve dagen lang trainden leermeesters Martin Witter en Bert Hoekstra de cursisten in de verwerking van dit speciale ommantelingssysteem.
ProRox Rocktight is een glasvezelversterkt, UV-uithardende ommanteling op polyesterbasis. Na uitharding onder invloed van daglicht of een UV-lamp ontstaat een naadloze, waterdichte en mechanische sterke mantel. Het materiaal laat zich gemakkelijk verwerken, maar vergt een specifieke werkwijze. De tweedaagse cursus maakt isolatiespecialisten vertrouwd met de specifieke eigenschappen en verwerking. Voor uitharding is het materiaal uiterst flexibel. Het systeem is met name geschikt wanneer een hermetisch afgesloten mantel vereist is, zoals in offshore, pharmacie, voedingsmiddelenindustrie of bijvoorbeeld onderhoudsvrije ondergrondse systemen.
Collega's van Jack en Perry Grotendorst kwamen op de tweede cursusdag een kijkje nemen, met concrete Rocktight-projecttoepassingen in hun achterhoofd.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld