Energie duurder, isolatie aantrekkelijker
 

Energie wordt duurder. Overschakeling op duurzame energie, sluiting van kerncentrales en verminderd gebruik van fossiele brandstoffen leidt tot aanzienlijke prijsverhogingen. Dit zegt de Nederlandse aanstaande directievoorzitter Peter Terium van het Duitse energieconcern RWE 23 juni 2012 in het Algemeen Dagblad. D’66-parlementariër Stientje van Veldhoven voegt hieraan toe dat ook de toenemende wereldbevolking de grondstoffenprijs opstuwt. Verwacht wordt, dat hogere prijsniveau’s tot problemen leiden: er ontstaat ‘energie-armoede’ bij consumenten en bedrijven die het financieel niet meer kunnen opbrengen.
Stijgende energieprijzen vergroten het belang en het rendement van adequate isolatie. Het verschil tussen economische isolatiedikte en isolatie op energetisch optimaal en duurzaam niveau wordt kleiner. Tegelijkertijd wordt de terugverdientijd van isolatieinvesteringen nog korter. Isolatie levert ook een bijdrage aan het terugdringen van energieschaarste. Dit laatste is in West-Europa actueel, aangezien de zeventien Duitse kerncentrales - vermogen 22 GW - binnen tien jaar worden gesloten.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..