Energie duurder, isolatie aantrekkelijker
 

Energie wordt duurder. Overschakeling op duurzame energie, sluiting van kerncentrales en verminderd gebruik van fossiele brandstoffen leidt tot aanzienlijke prijsverhogingen. Dit zegt de Nederlandse aanstaande directievoorzitter Peter Terium van het Duitse energieconcern RWE 23 juni 2012 in het Algemeen Dagblad. D’66-parlementariër Stientje van Veldhoven voegt hieraan toe dat ook de toenemende wereldbevolking de grondstoffenprijs opstuwt. Verwacht wordt, dat hogere prijsniveau’s tot problemen leiden: er ontstaat ‘energie-armoede’ bij consumenten en bedrijven die het financieel niet meer kunnen opbrengen.
Stijgende energieprijzen vergroten het belang en het rendement van adequate isolatie. Het verschil tussen economische isolatiedikte en isolatie op energetisch optimaal en duurzaam niveau wordt kleiner. Tegelijkertijd wordt de terugverdientijd van isolatieinvesteringen nog korter. Isolatie levert ook een bijdrage aan het terugdringen van energieschaarste. Dit laatste is in West-Europa actueel, aangezien de zeventien Duitse kerncentrales - vermogen 22 GW - binnen tien jaar worden gesloten.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld