Dag 2 - Industrial Heat & Power bruist

Een drukke beursvloer, een dito ledenvergadering van VIB, de wereldprimeur van de TBI-App om snel energiebesparing door isolatie inzichtelijk te maken en tot slot de Isolatieborrel. Het bruiste gisteren op de beursvloer van Industrial Heat & Power in de Brabanthallen in Den Bosch.

Op de tweede dag toonden de exposanten zich meer dan tevreden. De aanloop was goed, de interesse groot en het orderboek werd af en toe vanachter de presentatiebalie gehaald om aangevuld te worden.

De simultaan gehouden VIB-ledenvergadering in hal 6 telde circa 40 aanwezigen die luisterden naar een uitleg over de nieuwe cao en de stand van zaken van het ISSO 64 document technische isolatie dat volgens de planning aan het eind van het jaar gereed moet zijn. Waarnemend OOI-directeur Hylke Warners zette de lijnen uit voor 2020. Fabrikant van isolatiemateriaal K-flex en opleidingsinstituut Scaffolding Training Europe traden ter vergadering tot de vereniging toe als buitengewoon lid.

Na de presentaties van Andreas Gürtler over de TBI-app, Edward van Engelenhoven over de Energie-Investeringsaftrek, konden leden en relaties zich dankzij Kingspan het bier goed laten smaken op de gezellig Isolatieborrel. En dat in de wetenschap dat volgend jaar met de Europese Beroepenwedstrijden Isolatie de volgende Industrial Heat & Power in 2020 het profiel van de isolatiesector, nog beter én groter zal zijn onder de bezoekers. Vrijwel alle exposanten meldden in 2020 ook weer van de partij te willen zijn.  

De aftrap van een goedbezochte VIB-ledenvergadering.

OOI-directeur Hylke Warners zet de lijnen uit voor 2020.

Projectleider Jos de Leeuw belicht de stand van zaken van ISSO 64

 

Informatie halen bij Walraven Aerofoam.

Armacell ontbreekt vanzelf niet op Industrial Heat & Power

Lancering en demonstratie van de TBI-App die in Google Play en Appstore is te downloaden, trok veel belangstelling.

Eiif/Fesi directeur Andreas Gürtler presenteerde met TBI een wereldprimeur.

De app werd gedownload en direct gepresenteerd. 

Edward van Engelenhoven (Saint-Gobain Isover) praatte de geïnteresseerden bij over de Energie-Investeringsaftrek.

 

In virual reality leren isoleren, het is allemaal mogelijk. 

VIB-voorzitter Hans Koole gaf de aftrap voor de Isolatieborrel. 

 

Nieuws

Voorbereiding warmteleiding Moerdijk stilgelegd

Na een voorbereidingsperiode van meerdere jaren hebben de partners in EnergywebXL besloten de ontwikkeling van de warmte- en CO2-kop..
 

Drone inspecteert zelfstandig olieterminal

Vooruitlopend op nieuwe Europese regels zijn bij de Maasvlakte Olie Terminal (MOT) testvluchten uitgevoerd met een autonoom vliegend..
 

Nieuwe cao-boekje Isolatiebedrijf beschikbaar

Leden van de VIB kunnen de papieren versie van het nieuwe cao-boekje Isolatiebedrijf 2019-2021 bij het secretariaat bestellen. 
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..