Themaplein Technische Isolatie op Industrial Heat & Power

Tijdens de vakbeurs Industrial Heat & Power (8 tot en met 10 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch) is de technische isolatiesector in hal 2 aanwezig met een eigen themaplein. Drie brancheorganisaties en zestien bedrijven geven voorlichting over nut en noodzaak van goede isolatie van industriële installaties. Ook nodigen zij 9 oktober vanaf 16.00 uur asset owners, installatiebedrijven, energie-adviseurs en isolatiebedrijven op de beurs uit voor de Isolatieborrel.

Tekst gaat onder de foto verder.

 

In 2050 moet de industrie circulair zijn en mag deze vrijwel geen broeikasgassen meer uitstoten. In 2030 moet zij 49% minder CO₂ uitstoten dan in 1990. Om deze doelstellingen uit het Akkoord van Parijs en het Klimaatakkoord te halen, stelt de overheid maatregelen verplicht. De inzet van duurzame energie in de energietransitie is een stap in de goede richting, maar belangrijker nog is energie te besparen door technische isolaties adequaat te isoleren. Energie Efficiency vanuit isolatie is een duurzame en kostenefficiënte oplossing.

Uit onderzoek van Ecofys in opdracht van koepelorganisatie European Industrial Insulation Foundation (Eiif) in Genève blijkt de Nederlandse industrie met verhoging van de focus op isolatie jaarlijks tussen de 31 Petajoule energie en 2,1 Mt CO₂ kan besparen. Dat besparingspotentieel is meer dan de energieconsumptie van 500.000 huishoudens en de CO₂-uitstoot van een miljoen middenklasse auto's die jaarlijks 12.500 km rijden. Op 9 oktober zal Eiif-directeur Andreas Gürtler in een kennissessie Energie Efficiency daar dieper op ingaan en de nieuwe TBI-app lanceren waarmee snel energieverlies en financieel besparingspotentieel worden bepaald. Ook zal Edward van Engelenhoven als specialist van de Energie-Investeringsaftrek EIA hier spreken. Deze sessie vindt van 14.30 tot 16.00 uur plaats in het Thema Theater industrie in hal 2.

Aansluitend op de lezing houden branchevereniging voor het thermisch isolatiebedrijf VIB in Nieuwegein, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds OOI in Woerden en kennisinstituut Nederlands Centrum voor Technische Isolatie (NCTI) in Spijkenisse en hun leden de Isolatieborrel. Deze zal worden gehouden in hal 2 op stand B042 van 16.00 tot 18.00 uur.

VIB-leden en relaties op Industrial Heat & Power in hal 2
Aerofoam B060
Armacell B055
Asbipro C044
Garfield Aluminium C044
Hanko B047
Jörg Machines B041
Kingspan Insulation B034
Knauf Insulation C033
Mabi A033
Nestaan Nederland C044
OOI B040
Rockwool RTI C032
Saint-Gobain Isover C034
Temati Nederland C044
Thermatras B002
VIB B040

Industrial Heat & Power is een productie van 54events en vindt gelijktijdig met en op dezelfde locatie plaats als Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel en Prefab. Entreekaarten zijn hier te verkrijgen.
 

Nieuws

Dag 2 - Industrial Heat & Power bruist

Een drukke beursvloer, een dito ledenvergadering van VIB, de wereldprimeur van de TBI-App om snel energiebesparing door isolatie inz..
 

Kreijveld (SIG) naar Jongeneel

Eric Kreijveld is per 1 oktober 2019 in dienst getreden als vestigingsmanager bij hout- en bouwmaterialenleverancier Jongeneel in Ti..
 

Arbotechniek: hét platform voor veilig en gezond werken

Vol trots lanceert ArboTechniek, voorheen II Mens & Werk, vandaag haar nieuwe platform op gebied van veilig en gezond werken in ..
 

Nieuwe cao maakt sector aantrekkelijker

Na lange en stevige discussies hebben werkgevers en vakbonden vandaag een akkoord bereikt over de nieuwe cao’s in de Metaal en..
 

Klimaatakkoord mist industriële isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..