VIB, OOI en NCTI tonen besparingspotentie industrie-isolatie 

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Power 2019 (8, 9 en 10 oktober Brabanthallen Den Bosch) een impressie van een rijk geschakeerde sector met enorme mogelijkheden. Daarbij ondersteund door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de technische isolatie (OOI) en het kennisinstituut voor technische isolatie (NCTI).

In de directe omgeving van de demonstratie unit in Hal 2 van de Brabanthallen staan een groot aantal toeleverende bedrijven. Als leden van de branchevereniging VIB dragen zij bij aan innovatie van de isolatiesector en leveren met hun producten belangrijke bijdragen aan de energiebesparingen.

Het energiebesparingspotentieel binnen de Nederlandse industriële omgeving is 31 Peta Joule, wat gelijk staat aan 2,1 Megaton CO2 per jaar. Dat komt overeen met het energieverbruik van 500.000 huishoudens.

Technische isolatie is overal. Productie- en gebouwinstallaties functioneren veilig, doelmatig en duurzaam dankzij moderne isolatiesystemen. Dagelijks zijn zo’n 4.500 goed opgeleide professionals aan het werk in instellingen en kantoorgebouwen, in energiecentrales, voedingsmiddelenindustrie, chemie/petrochemie en scheepsbouw, enzovoort.
Zij zorgen voor een storingsvrij productieproces bij minimaal energiegebruik en milieubelasting. Alle moderne isolatiesystemen verdienen zichzelf gedurende hun levensduur economisch en milieutechnisch dertig- tot veertigmaal terug.

Technische isolatie is belangrijker dan ooit. We zetten er grote stappen mee in kwaliteit van de leefomgeving, veiligheid, binnenklimaat en comfort,, energiebeheersing, milieubescherming en duurzaamheid. Dat gaat hand in hand met andere prioriteiten zoals procesbeheersing en betrouwbaarheid van installaties.
 

Nieuws

Arbotechniek: hét platform voor veilig en gezond werken

Vol trots lanceert ArboTechniek, voorheen II Mens & Werk, vandaag haar nieuwe platform op gebied van veilig en gezond werken in ..
 

Klimaatakkoord mist industriële isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..