VIB kijkt met ambitie vooruit

De algemene leden vergadering van de VIB kreeg op dinsdag 21 mei 2019 op de Maasvlakte een afwisselend programma voorgeschoteld. Nieuwe ontwikkelingen als eDIan, maar ook een betere profilering naar de diverse doelgroepen door deelname aan beursmanifestaties stonden op de agenda.

De opkomst van de recent op de Maasvlakte gehouden algemene ledenvergadering van VIB was goed te noemen (foto's boven). Het zal de combinatie geweest zijn van een ambitieuze verenigingsagenda en het na de vergadering geplande kleiduivenschieten. De agenda was afwisselend waarbij voorzitter Hans Koole en secretaris Jan Zanen het gehoor meenamen naar ontwikkelingen in buiten-, maar vooral binnenland.

NCTI-voorzitter Johan Sentjes (boven) praatte de vergadering bij over de voortgang van het ISSO 64 traject. eDIan-projectleider Sebastian Fiedler toonde de vorderingen van het Europese project waarbij 3D-scans en thermografische beelden eventuele energieverliezen bij installaties snel en accuraat in kaart brengen. Door de complexiteit van dit voornemen zal het project een nieuwe fase ingaan.

In het kader van een betere profilering van de sector neemt VIB de komende periode deel aan enkele manifestaties. De deelname aan Maintenance Next 2019 was daarin opmaat en is succesvol afgesloten. De branchevereniging is echter ook te vinden op het aanstaande NVDO-congres (27 juni a.s.) en de vakbeurs Energie en Industrial Heat & Power in Den Bosch in oktober. Op de editie van laatstgenoemde manifestatie in 2020 wordt momenteel alles in stelling gebracht voor een Europese Beroepenwedstrijd Isoleren, zo meldden secretaris Jan Zanen en voorzitter Hans Koole (foto boven). Daarbij wordt nadrukkelijk de samenwerking met de sector gevraagd.

Na de lunch (foto boven) hield drs Bart Arp van PKM Adviseurs voor metaal en techische bedrijven een presentatie en workshop met de titel 'Profit is an opinion, cash is a fact'.

Bestuurlijke zaken
Op voordracht van het bestuur heeft de algemene ledenvergadering twee nieuwe bestuursleden verwelkomd en wel Iris Stuijfbergen (Brand Energy & Infrastructure Services) en Whitney Helbers (JP Isolatie BV) (foto boven).

Peter van der Krans (Pinta Lethe BV) is afgetreden als bestuurslid.

Op het ledenfront is Vinke Isolatietechniek uit Deventer toegetreden tot de ledenkring van de VIB. De buitengewone leden verwelkomen Jörg Machines BV uit Dodewaard als nieuw lid.


Na afloop van de vergadering konden de leden de vaardigheid van het kleiduiven onder de knie krijgen. Isover's Edward van Engelenhoven (foto boven) schoot alsof hij niet anders gewend was.

Een uitgebreide samenvatting van de ledenvergadering is te lezen in het juni nummer van Isolatie Magazine.

Nieuws

Voorbereiding warmteleiding Moerdijk stilgelegd

Na een voorbereidingsperiode van meerdere jaren hebben de partners in EnergywebXL besloten de ontwikkeling van de warmte- en CO2-kop..
 

Drone inspecteert zelfstandig olieterminal

Vooruitlopend op nieuwe Europese regels zijn bij de Maasvlakte Olie Terminal (MOT) testvluchten uitgevoerd met een autonoom vliegend..
 

Nieuwe cao-boekje Isolatiebedrijf beschikbaar

Leden van de VIB kunnen de papieren versie van het nieuwe cao-boekje Isolatiebedrijf 2019-2021 bij het secretariaat bestellen. 
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..