CINI Inspecteurs, ook bij OOI 

Vijf isolatiespecialisten hebben dinsdag 19 februari 2019 het felbegeerde certificaat certified CINI Inspection Inspector behaald. OOI-opleidingsadviseurs Martin Witter en Ornando Keerveld waren twee van hen.

De deelnemers hebben de toetsingscommissie overtuigd met hun kennis van isolatie en van hun vaardigheden als inspecteur. Ten eerste met het rapport en de presentatie van een veldinspectie. In tweede instantie lieten zij zien zich in te leven in twee praktijksituaties die om een oplossing vroegen. Als laatste werd toegepaste isolatiekennis getoetst met open vragen en multiple choice.

NCTI is in mei 2015 gestart met deze training, in aansluiting op de 2-daagse cursus (level 2). Het certificaat is internationaal en daarom wordt de training in het Nederlands en in het Engels gegeven. Het aantal CINI-inspecteurs is nu 50. Er zitten veel voordelen aan de inzet van een ‘certified CINI Insulation Inspector’. De inspecteur is accuraat, beargumenteert en licht toe en refereert naar relevante documenten. Hij bewaakt de uitvoering en het resultaat. Dit leidt tot duidelijkheid en kwaliteit.

 

V.l.n.r. Martin Witter, Frans Popma, William van Dijk, Martin Dekker, Ronald Heemskerk, Peter Verkade, Orando Keerveld en Elis Osmic. 

Nieuws

VIB kijkt met ambitie vooruit

De algemene leden vergadering van de VIB kreeg op dinsdag 21 mei 2019 op de Maasvlakte een afwisselend programma voorgeschoteld. Nie..
 

Installatiesector in de lift

Voor bijna 12 procent van de installatiebedrijven voorspelt bedrijfsinformatiespecialist Graydon de komende 12 maanden groei. De ver..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Goed jaar voor Rockwool

Steenwolfabrikant Rockwool in Roermond heeft een goed jaar achter de rug. Het bedrijf boekte in 2018 een hogere omzet én een ..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Maintenance for Energy bij Thermatras

Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud NVDO en VIB besteden op donderdag 27 juni 2019 tijdens het jaarcongres van Energie V..
 

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..