CINI Inspecteurs, ook bij OOI 

Vijf isolatiespecialisten hebben dinsdag 19 februari 2019 het felbegeerde certificaat certified CINI Inspection Inspector behaald. OOI-opleidingsadviseurs Martin Witter en Ornando Keerveld waren twee van hen.

De deelnemers hebben de toetsingscommissie overtuigd met hun kennis van isolatie en van hun vaardigheden als inspecteur. Ten eerste met het rapport en de presentatie van een veldinspectie. In tweede instantie lieten zij zien zich in te leven in twee praktijksituaties die om een oplossing vroegen. Als laatste werd toegepaste isolatiekennis getoetst met open vragen en multiple choice.

NCTI is in mei 2015 gestart met deze training, in aansluiting op de 2-daagse cursus (level 2). Het certificaat is internationaal en daarom wordt de training in het Nederlands en in het Engels gegeven. Het aantal CINI-inspecteurs is nu 50. Er zitten veel voordelen aan de inzet van een ‘certified CINI Insulation Inspector’. De inspecteur is accuraat, beargumenteert en licht toe en refereert naar relevante documenten. Hij bewaakt de uitvoering en het resultaat. Dit leidt tot duidelijkheid en kwaliteit.

 

V.l.n.r. Martin Witter, Frans Popma, William van Dijk, Martin Dekker, Ronald Heemskerk, Peter Verkade, Orando Keerveld en Elis Osmic. 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..