Windenergie vs Groene Economie

NVDO Kring Noord Nederland houdt woensdag 20 maart a.s. een themamiddag voor iedereen die bijgepraat wil worden over de groene economie. VIB werkt op het vlak van onderhoudsvraagstukken waar nodig en zinvol graag samen met NVDO en maakt de isolatiesector graag attent op deze bijeenkomst.

De themamiddag van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) vindt plaats bij Groningen Seasports Nijlicht bij Eemshaven.

Een aantal sprekers gaat dieper in op de uitdagingen van de groene economie. Pieter de Jong, Hoofd Business development Waterstof ENGIE Generation gaat in op: “Wat is de sleutel tot de groene economie? Wat is daar voor nodig?” Noord-Nederland heeft de groene waterstofeconomie omarmd. Zij zet hier stevig op in en er liggen allerlei plannen klaar voor waterstoftoepassingen. Ook hebben GasUnie en ENGIE een plan voor een wasterstoffabriek in het Noorden van Nederland. Met deze samenwerking willen de bedrijven bijdragen aan het versnellen van de energietransitie en het tegengaan van klimaatverandering. 
 
Eertwijn van den Dool, Project directeur Groningen Seaports belicht in zijn presentatie “Visie, ontwikkeling van de Chemie en uitleg over de Chemie tafel”. De aflopen maanden hebben bedrijven intensief samengewerkt aan de invulling de noordelijke industrietafel. De uitkomsten zijn overhandigd aan minister Wiebes. Eertwijn zal toelichting geven op de uitkomsten van de industrietafel. Vergroening van energie en grondstoffen is hierin een belangrijk onderdeel. In Nederland bestaan verschillende mogelijkheden om energie te vergroenen. Wind is een optie.
 
Marco Plantinga, CEO Darwind spreekt over “De ontwikkeling in de tijd van de windmolen”. Het gebruik van windmolens en windenergie bestaat al eeuwen. In de loop van deze eeuwen is er natuurlijk een hele hoop veranderd. Marco laat zien welke ontwikkelingen er in de afgelopen jaren bij windmolens hebben plaatsgevonden
 
Een van de manieren om te voldoen aan de afspraken uit het Energieakkoord, is het plaatsen van windmolens. De capaciteit van alle windmolens in Nederland blijft stijgen. Samen zijn deze windmolens goed voor een groot deel van de totale elektriciteitsvraag in Nederland. In theorie zouden we tot wel twintig procent van de energievoorziening kunnen behalen met behulp van windmolens. Windmolens zijn dus een enorm belangrijk onderdeel van de Nederlandse maatschappij.
 
Plaats: Groningen Seasports Nijlicht bij Eemshaven
Tijd: 14.30  uur Ontvangst
Aanvang: 15.00  uur Opening door de dagvoorzitter
Einde: 17.30 uur met netwerkborrel

Inschrijven
 

Nieuws

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

CINI inspecteurs, ook bij OOI

Vijf isolatiespecialisten hebben dinsdag 19 februari 2019 het felbegeerde certificaat certified CINI Inspection Inspector behaald. O..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

Nieuwe algemeen directeur Merford

Per 1 maart 2019 start Robbert-Jan Ter Horst als nieuwe algemeen directeur van Merford. Hij volgt Adrienne Vertooren op, die als twe..
 

Tandemactie NCTI en Isenspro

Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd over vocht..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

DaniŽl Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.