CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart maintenance World Class Maintenance lanceert er een intersectorale werkgroep die de komende jaren intensief onderzoek zal gaan doen naar dit faalmechanisme.

Drie betrokken organisaties zullen tijdens Maintenance Next in een gezamenlijke presentatie op stand 2.421 aandacht aan zowel werkgroep als thema schenken. Het gaat daarbij om branchevereniging van ondernemers in het thermisch isolatiebedrijf VIB, Nederlands Centrum voor Technische Isolatie en Vereniging ION (Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandeld Nederland). De dialoog met de sector wordt daarbij nadrukkelijk gezocht. Ook zal het onderwerp tijdens één van de rondetafels worden besproken.

Corrosie onder isolatie is één van de meest bekende en omvangrijke faalmechanismen in de procesindustrie, die tevens zorgt voor een hoge kostenpost en risico’s voor de omgeving. Toch blijkt er op dit raakvlak van meerdere disciplines veel onbekend te zijn. Uiteraard heeft elk bedrijf zijn eigen (onderhouds)strategie, maar van kennisuitwisseling is (te) weinig sprake. Door meer gebruik te maken van de sector overschrijdende wetenschappelijke inzichten en door een intensieve uitwisseling van best practises, kan er enorm op de onderhoudskosten worden bespaard en kunnen omgevingsrisico’s worden verminderd.

De werkgroep gaat het faalmechanisme in kaart brengen en kijken naar technologie die de standtijd kan verlengen. Andere onderzoeksonderdelen zijn methodes die het menselijk gedrag kunnen beïnvloeden zodat de installatie langer intact blijft, onderhoudsmodellen die het falen kunnen voorspellen, niet destructieve meetmethoden en rapportagesystemen die inspecties en reparaties vastleggen voor de gehele levensduur van een installatie.

Doel van de werkgroep is het netwerk van belanghebbenden zoals asset owners en contractors beter in kaart te brengen en te betrekken in de ontwikkelingen.


Vrije entree na registratie tot het evenement kan door op onderstaande afbeelding te klikken.

Wij kijken uit naar uw komst op de Maintenance NEXT in Ahoy Rotterdam van 9-11 april 2019.

Het standnummer van VIB/ION/NCTI is 2.421
 

Nieuws

VIB kijkt met ambitie vooruit

De algemene leden vergadering van de VIB kreeg op dinsdag 21 mei 2019 op de Maasvlakte een afwisselend programma voorgeschoteld. Nie..
 

Installatiesector in de lift

Voor bijna 12 procent van de installatiebedrijven voorspelt bedrijfsinformatiespecialist Graydon de komende 12 maanden groei. De ver..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Goed jaar voor Rockwool

Steenwolfabrikant Rockwool in Roermond heeft een goed jaar achter de rug. Het bedrijf boekte in 2018 een hogere omzet én een ..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Maintenance for Energy bij Thermatras

Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud NVDO en VIB besteden op donderdag 27 juni 2019 tijdens het jaarcongres van Energie V..
 

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..