Isover webinar TechCalc op 13 november

Saint-Gobain Isover praat geïnteresseerden tijdens een webinar op 13 november van 12.30 uur tot 13.15 uur bij over het calculatieprogramma Isover TechCalc 2.0.

Isolatie van industriële processen kan al snel een grote energiebesparing opleveren. Maar hoe bepaal je welk isolatiesysteem het meest geschikt is? Of wat de minimale isolatiedikte is voor een bepaalde oppervlaktetemperatuur? En hoe snel de investering terugverdiend is?

Het calculatieprogramma Isover TechCalc 2.0 bespaart de gebruiker veel tijd. Binnen enkele stappen maak je met dit programma thermische berekeningen voor diverse technische isolatiesystemen. Omdat je zelf de database kunt uitbreiden met ieder gewenst isolatiemateriaal, is het altijd mogelijk een eerlijke vergelijking te maken.

Het webinar behandelt het berekenen van warmteverliezen en oppervlaktetemperatuur, het bepalen van de minimale isolatiedikte en de operationele kosten. Ook diverse materiaalvergelijkingen voor eenzelfde opstelling en het meenemen van koudebruggen voor onderconstructies en ophangsystemen maakt deel uit van het webinar. Daarnaast worden tips gegeven om snel varianten te berekenen. 

Met het calculatieprogramma Isover TechCalc 2.0 maak je in enkele stappen thermische berekeningen voor diverse technische isolatiesystemen.

Aanmelden kan hier


 

Nieuws

Feestelijke opening Stiso

Stiso Isolatiewerken vierde vrijdag met relaties en familieleden de opening van het nieuwe bedrijfspand in Staphorst. De openingshan..
 

VIB presenteert Trendrapport Utiliteitsisolatie

Tijdens een informatiebijeenkomst op vrijdag 28 september 2018 in het Huis van de Isolatie in Woerden is het Trendrapport Technische..
 

Nieuwe account manager Armacell

Dmitritsj (Dimi) Marijs (43) is per september 2018 begonnen als account manager Nederland bij Armacell.
 

Uneto-VNI wordt Techniek Nederland

Techniek Nederland wordt vanaf 15 januari 2019 de nieuwe naam van de branchevereniging voor installateurs Uneto-VNI. Volgens voorzit..
 

Schuijt verlaat Brand

Fred Schuijt beëindigt per 1 oktober 2018 zijn functie van operationeel directeur bij Brand Infrastructure & Energy Service..
 

Merford lijft Akoestikon Geluidsisolatie in

Merford neemt per 3 september 2018 de productie en merknaam over van Akoestikon Geluidsisolatie van de Recticel Groep.
 

Feestelijke opening kantoor Bilfinger

Bilfinger Industrial Services heeft het nieuwe kantoor aan de Rotterdamse Waalhaven recentelijk feestelijke geopend.
 

Remco Hiemstra naar Walraven

Remco Hiemstra is per 1 september 2018 de nieuwe Business Unit Manager Aerofoam bij Walraven Group in Mijdrecht. Hiervoor was hij ex..
 

Plan CO₂-besparing Rotterdam-Moerdijk

Het industriecluster Rotterdam-Moerdijk wil op weg naar een duurzame toekomst tot 2050 10 megaton CO₂ besparen.
 

PMT-site in het nieuw

De website van het pensioenfonds voor de Metaal en Techniek is vernieuwd.
 

Nederland vierde op Beroepenwedstrijd Isolatie

Nederland is vierde geworden op de Europese Beroepenwedstrijd Isolatie die tijdens de gisteren afgesloten vakbeurs IEX in Keulen wer..
 

Praktijkdagen Veilig Werken 2018 - middenkader

De Praktijkdagen Veilig Werken voor middenkader en management worden binnenkort op een aantal plaatsen in het land weer gegeven. De ..
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

prEN 17087 ter kritiek gepubliceerd

CEN heeft normontwerp prEN 17087 ter kritiek gepubliceerd. Deze norm is de eerste in een reeks normen voor gehaltebepaling van gevaa..
 

Isolatie vacuümbuiscollector tot 200 °C.

Armaflex DuoSolar 220 is geschikt voor bedrijfstemperaturen tot 200 °C. Daarmee laat Armacell als eerste de 150 gradengrens acht..
 

Isolatie Magazine

Technische Dag

Bedrijf in beeld