VIB presenteert Trendrapport Utiliteitsisolatie

Tijdens een informatiebijeenkomst op vrijdag 28 september 2018 in het Huis van de Isolatie in Woerden is het Trendrapport Technische Isolatie Utiliteit officieel gepresenteerd en bediscussieerd met de isolatiesector.

Met het rapport wil de VIB haar leden beter bedienen. De achterban van de VIB bestaat grotendeels uit midden- en kleinbedrijven die vooral actief zijn in de utiliteitsbouw. Tot op heden gaat er binnen de technische isolatiebranche echter veel aandacht uit naar de industrie, terwijl er maar weinig feitelijkheden bekend zijn over de utiliteit.

In de technische isolatiebranche ligt de focus veelal op techniek in plaats van marketing. De technische isolatiebedrijven leveren dag-in-dag-uit vakwerk. De VIB wil bewustzijn creëren bij de lidbedrijven dat zij onderdeel zijn van een grotere keten, waarin allerlei trends spelen die ook hun dagelijkse praktijk kunnen gaan beïnvloeden. Dat technische isolatiebedrijven de laatste schakel in de bouwketen vormen, betekent niet dat zij onvermijdelijk moeten werken tegen (te) lage prijzen.

De cijfers en marktontwikkelingen die getoond worden in dit rapport geven ideeën om een betere positionering in te nemen. Het bespreekt vraagstukken zoals: hoe kun je als technisch
isolatiebedrijf je positie in de markt verbeteren? Wat is je verhaal als bedrijf? Hoe kun je inspelen op de trends die in de gehele bouwkolom spelen?

Het trendrapport geeft relevante cijfers van en visie op het utiliteitssegment en geeft zo handvatten voor een succesvolle positionering naar de toekomst toe binnen de bouwketen. Ook is het rapport een belangrijke ondergrond bij voor meer feitelijke en inhoudelijke discussies over de branche.

In het komend Isolatie Magazine een uitgebreid artikel over Trendrapport en informatiebijeenkomst.

VIB-voorzitter Hans Koole (r) kreeg het door Bouwkennis in Rotterdam geproduceerde trendrapport uit handen van senior marktanalist Guido van Beek van dat onderzoeksbureau.  

Nieuws

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

CINI inspecteurs, ook bij OOI

Vijf isolatiespecialisten hebben dinsdag 19 februari 2019 het felbegeerde certificaat certified CINI Inspection Inspector behaald. O..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

Nieuwe algemeen directeur Merford

Per 1 maart 2019 start Robbert-Jan Ter Horst als nieuwe algemeen directeur van Merford. Hij volgt Adrienne Vertooren op, die als twe..
 

Tandemactie NCTI en Isenspro

Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd over vocht..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

DaniŽl Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.