VIB presenteert Trendrapport Utiliteitsisolatie

Tijdens een informatiebijeenkomst op vrijdag 28 september 2018 in het Huis van de Isolatie in Woerden is het Trendrapport Technische Isolatie Utiliteit officieel gepresenteerd en bediscussieerd met de isolatiesector.

Met het rapport wil de VIB haar leden beter bedienen. De achterban van de VIB bestaat grotendeels uit midden- en kleinbedrijven die vooral actief zijn in de utiliteitsbouw. Tot op heden gaat er binnen de technische isolatiebranche echter veel aandacht uit naar de industrie, terwijl er maar weinig feitelijkheden bekend zijn over de utiliteit.

In de technische isolatiebranche ligt de focus veelal op techniek in plaats van marketing. De technische isolatiebedrijven leveren dag-in-dag-uit vakwerk. De VIB wil bewustzijn creëren bij de lidbedrijven dat zij onderdeel zijn van een grotere keten, waarin allerlei trends spelen die ook hun dagelijkse praktijk kunnen gaan beïnvloeden. Dat technische isolatiebedrijven de laatste schakel in de bouwketen vormen, betekent niet dat zij onvermijdelijk moeten werken tegen (te) lage prijzen.

De cijfers en marktontwikkelingen die getoond worden in dit rapport geven ideeën om een betere positionering in te nemen. Het bespreekt vraagstukken zoals: hoe kun je als technisch
isolatiebedrijf je positie in de markt verbeteren? Wat is je verhaal als bedrijf? Hoe kun je inspelen op de trends die in de gehele bouwkolom spelen?

Het trendrapport geeft relevante cijfers van en visie op het utiliteitssegment en geeft zo handvatten voor een succesvolle positionering naar de toekomst toe binnen de bouwketen. Ook is het rapport een belangrijke ondergrond bij voor meer feitelijke en inhoudelijke discussies over de branche.

In het komend Isolatie Magazine een uitgebreid artikel over Trendrapport en informatiebijeenkomst.

VIB-voorzitter Hans Koole (r) kreeg het door Bouwkennis in Rotterdam geproduceerde trendrapport uit handen van senior marktanalist Guido van Beek van dat onderzoeksbureau.  

Nieuws

VIB kijkt met ambitie vooruit

De algemene leden vergadering van de VIB kreeg op dinsdag 21 mei 2019 op de Maasvlakte een afwisselend programma voorgeschoteld. Nie..
 

Installatiesector in de lift

Voor bijna 12 procent van de installatiebedrijven voorspelt bedrijfsinformatiespecialist Graydon de komende 12 maanden groei. De ver..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Maintenance for Energy bij Thermatras

Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud NVDO en VIB besteden op donderdag 27 juni 2019 tijdens het jaarcongres van Energie V..
 

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..