Oproep Buitengewone Leden VIB 9 oktober a.s.

VIB wil als kerntaak isolatie en isolatiematerialen beter op de kaart zetten bij eindgebruiker, asset owner en gebouwbeheerder. VIB heeft daartoe met de Europese organisatie van brancheverenigingen een aantrekkelijk plan opgezet voor een gezamenlijke presentatie Technische Isolatie dat de brancheorganisatie met zijn buitengewone leden wil bespreken.

Buitengewone VIB-leden worden nadrukkelijk uitgenodigd voor een extra vergadering om dit plan te bespreken op 9 oktober a.s van 13:00-17:00 uur op de vakbeurs Energie/Industrial Heat & Power in de Brabanthallen, Diezekade 2 in Den Bosch.

PROGRAMMA

13.00 uur    Ontvangst, netwerkgelegenheid en lunchbuffet
14:00 uur    Aanvang en introductie door Hans Koole, voorzitter VIB en voorzitter Training & Recruitment Committee, FESI
14:15 uur    De rol van fabrikanten en distributeurs in kennisoverdracht door Ir. E.W.L. (Erik) van Engelen, Algemeen directeur van UNETO-VNI. topic: efficiency / snelheid en energie besparing
15:00 uur    Bespreking van het beursconcept en het ophalen van uw visie daarop
15:45 uur    Afronding, samenvatting en afspraken
16:00 uur    Rondgang over beurs o.l.v. ‘gastspreker/host’
17:00 uur    Borrel – aansluitend bij netwerkborrel van de beurs (met gast(sta)tafel voor VIB)

Om kosteloos op de beursvloer te komen EN deel te nemen aan de buitengewone vergadering dienen Buitengewone leden VIB zich TWEE KEER te registeren, namelijk bij beursorganisatie en bij de VIB.

Toegang tot de beursvloer kan gratis tot 8 oktober HIER

Toegang tot de vergadering is mogelijk door een mailtje te sturen naar het VIB-secretariaat op info@isoleren.nl o.v.v. Deelname Buitengewone Vergadering 9 oktober 2018.

 

ACHTERGRONDINFORMATIE

VIB is aangesloten bij FESI, het Europese platform van brancheverenigingen in de technische isolatie. Zoals bekend werkt FESI nauw samen met EiiF, het platform voor producenten/
distributeurs van isolatiematerialen. Iedere twee jaar organiseert FESI een beroepenwedstrijd voor de isolatiesector. Tot nu toe is dit gecombineerd met de IEX in Keulen. Voor 2020 wil FESI een aantrekkelijker alternatief ontwikkelen en waarschijnlijk via een ander beursconcept de zichtbaarheid vergroten van de technische isolatie. Daartoe heeft VIB voorgesteld om dit te combineren met de Vakbeurs Energie en Industrial Heat & Power in oktober 2020.

Vakbeurs Energie is gericht op energie-efficiency. Sinds enige jaren neemt VIB deel aan deze beurs, via een eigen beursplek, het verzorgen van presentaties en aanleveren van thema’s. Het ligt daarom in de lijn dat VIB voor het programma van 2020 een belangrijke ondersteuning wil leveren. Via FESI wordt daar een internationale dimensie aan toegevoegd.

Wat zijn de plannen?

In 2020 wil VIB een zichtbaar deel van Vakbeurs Energie speciaal laten inrichten voor Technische Isolatie en toepassing van isolatiematerialen en hulpmiddelen. Dit zal worden gekoppeld aan de volgende thema’s:
· Design en ontwikkeling van materialen
· Prefab toepassingen
· Materiaalspecificaties en toepassingen en veiligheid
· Hergebruik en milieuprestaties
 

Wat zijn de vragen?

De volgende vragen zullen tijdens de bijeenkomst op 9 oktober a.s. aan de orde komen:
- Welke technische aspecten van uw product wilt u onder de aandacht brengen?
- Welke relatie hebben uw producten met energie efficiency?
- Welke bezoekerstypen wilt u ontmoeten?
- Welke voorwaarden heeft u om een expositieruimte te betrekken
- Wilt u deelnemen in het contactforum voor de beurs/wedstrijdvloer?
- Mogelijkheden om budget (binnen de door u aangegeven voorwaarden) vrij te maken in 2020.

VIB ziet uw aanmelding graag tegemoet.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..