Succesvolle CUI Masterclass bij Bilfinger

Bilfinger Industrial Services hield op 12 juni jl. in samenwerking met VIB, Vereniging ION, TU Delft en Johan Sentjens (Temati/NCTI) een middagsymposium over corrosie onder isolatie (CUI).

De kosten voor corrosie bedragen in Nederland 3-4 % van het BNP, oftewel €20 miljard. 30% van die kosten hadden voorkomen kunnen worden door simpele maatregelen of kennis van zaken. In de (petro)chemische industrie beslaat de post isolatie ca. 3% van de projectkosten en bedraagt de post onderhoud isolatie 5-8% van het totale onderhoudsbudget. Een relatief kleine besparing betekent dus direct veel opbrengst.

In de presentatie van Egbert Stremmelaar BSc MBA RAE en directeur Vereniging ION (Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland) werd in gegaan op de recente ontwikkelingen op het gebied van coatings in relatie tot CUI. Daarbij kwamen ook het gedrag van organische- en metallieke coatings, isolerende coatings en de mogelijkheden van het monitoren en inspecteren van de coatings onder de isolatie aan de orde.

Hoe een en ander uitwerkt in de praktijk werd uit de doeken gedaan door Johan Sentjens, product en business development manager bij Temati en bestuursvoorzitter van NCTI. Hij benadrukte de onderdelen van de CUI mitigation strategy waarin kernwaarden worden benadrukt als Senior Management awareness, het belang van engineering op basis van best-practice en de invloed van isolatie en voordelen CINI. Ook nam hij de aanwezigen mee langs RBI en huidige ervaring met NDE-technieken.

Voordat corrosie doeltreffend aangepakt, dan wel voorkomen kan worden, moet eerst duidelijk zijn onder welke omstandigheden deze aantasting kan ontstaan, zo stelde Dr. Yaiza Gonzalez-Garcia, Assist. Professor Corrosion Technology and Electrochemistry, Materials Science and Engineering Department van de TU Delft. Zij deed onder andere onderzoek bij Tata Steel, Akzo Nobel en Fokker.

Na de bijeenkomst kregen de aanwezigen een rondleiding bij LCR in Roosendaal. 

Nieuws

VIB kijkt met ambitie vooruit

De algemene leden vergadering van de VIB kreeg op dinsdag 21 mei 2019 op de Maasvlakte een afwisselend programma voorgeschoteld. Nie..
 

Installatiesector in de lift

Voor bijna 12 procent van de installatiebedrijven voorspelt bedrijfsinformatiespecialist Graydon de komende 12 maanden groei. De ver..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Goed jaar voor Rockwool

Steenwolfabrikant Rockwool in Roermond heeft een goed jaar achter de rug. Het bedrijf boekte in 2018 een hogere omzet én een ..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Maintenance for Energy bij Thermatras

Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud NVDO en VIB besteden op donderdag 27 juni 2019 tijdens het jaarcongres van Energie V..
 

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..