Ahoy achter de technische schermen

Unieke kans om achter de technische Ahoy-schermen te kijken. Op 25 en 26 mei neemt Expo- en evenementencentrum Ahoy in Rotterdam deel aan de Dag van het Onderhoud. Ahoy is de thuishaven van de beurs Maintenance Next. Op 25 mei kunnen scholieren terecht, op 26 mei is iedereen welkom.
Het Sportpaleis van Ahoy staat in Europa bekend als één van de belangrijkste accommodaties voor grote (sport)evenementen, concerten, beurzen en shows. In 2010 is het Sportpaleis grootschalig gemoderniseerd. “Om alle beurzen en evenementen vlekkeloos te laten verlopen is onderhoud een dagelijkse noodzaak”, zegt Lars van Vliet, Coördinator Elektro & Werktuigbouw bij Ahoy Rotterdam. “Als Jan Smit optreedt of de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament plaatsvindt, mag er niets misgaan. De Technische Dienst houdt zich onder andere bezig met onderhoud aan leidingen, vluchtdeuren, brandmelders, sprinklerinstallaties, luchtbehandelingsruimten, noodaggregaten, diverse elektrische installaties en beveiligingssystemen.” Op de Landelijke Dag van het Onderhoud krijgt iedereen de kans om een kijkje te nemen in de keuken van Ahoy. “Uniek”, zegt Van Vliet. “Dit doen we eigenlijk nooit.”
 
Aanmelden
Op 25 mei krijgen scholieren exclusief de kans om een bezoek te brengen aan Ahoy Rotterdam. Scholen kunnen zich per klas telefonisch aanmelden. Zaterdag 26 mei is iedere geïnteresseerde welkom. De rondleidingen duren circa 30 minuten en vinden ieder heel uur plaats tussen 10:00 en 14:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. Er is een beperkt aantal deelnemers per rondleiding mogelijk, dus snelle inschrijving is aan te raden.
Meer informatie: Landelijke Dag van het Onderhoud.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..