Ahoy achter de technische schermen

Unieke kans om achter de technische Ahoy-schermen te kijken. Op 25 en 26 mei neemt Expo- en evenementencentrum Ahoy in Rotterdam deel aan de Dag van het Onderhoud. Ahoy is de thuishaven van de beurs Maintenance Next. Op 25 mei kunnen scholieren terecht, op 26 mei is iedereen welkom.
Het Sportpaleis van Ahoy staat in Europa bekend als één van de belangrijkste accommodaties voor grote (sport)evenementen, concerten, beurzen en shows. In 2010 is het Sportpaleis grootschalig gemoderniseerd. “Om alle beurzen en evenementen vlekkeloos te laten verlopen is onderhoud een dagelijkse noodzaak”, zegt Lars van Vliet, Coördinator Elektro & Werktuigbouw bij Ahoy Rotterdam. “Als Jan Smit optreedt of de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament plaatsvindt, mag er niets misgaan. De Technische Dienst houdt zich onder andere bezig met onderhoud aan leidingen, vluchtdeuren, brandmelders, sprinklerinstallaties, luchtbehandelingsruimten, noodaggregaten, diverse elektrische installaties en beveiligingssystemen.” Op de Landelijke Dag van het Onderhoud krijgt iedereen de kans om een kijkje te nemen in de keuken van Ahoy. “Uniek”, zegt Van Vliet. “Dit doen we eigenlijk nooit.”
 
Aanmelden
Op 25 mei krijgen scholieren exclusief de kans om een bezoek te brengen aan Ahoy Rotterdam. Scholen kunnen zich per klas telefonisch aanmelden. Zaterdag 26 mei is iedere geïnteresseerde welkom. De rondleidingen duren circa 30 minuten en vinden ieder heel uur plaats tussen 10:00 en 14:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. Er is een beperkt aantal deelnemers per rondleiding mogelijk, dus snelle inschrijving is aan te raden.
Meer informatie: Landelijke Dag van het Onderhoud.


 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld