Armacell haalt rookklasse S1

B-s1, d0. Dat is Ultima, de zorgvuldig geheim gehouden blauwe ISO’12-primeur van Armacell. Het is het eerste elastomeer isolatieproduct dat voldoet aan de eisen voor ‘minimale rookontwikkeling – s1’ volgens de Europese brandveiligheidsklassering voor bouwmaterialen.
Isolatiematerialen voor koeling en koude-installaties behoren tot de technische constructiedelen en moeten volgens het Bouwbesluit minimaal rookklasse S2 halen. Met de S1-klassering scoort het nieuwe Armacell-isolatiemateriaal met S1als eerste een klasse beter. Dit verhoogt de brandveiligheid van gebouwen, omdat in de praktijk rook nog meer slachtoffers vergt dan de brand zelf. Minimale rookontwikkeling draagt bij een optimale vluchtmogelijkheden, omdat het zicht op vluchtwegen en nooduitgangen open blijft.
De producent heeft Ultima gepatenteerd en als handelsmerk gedeponeerd.
Ultima is leverbaar in de gebruikelijke diameters en in plaat. Het wordt verwerkt met bijbehorende lijm verkrijgbaar in standaard, oplosmiddelarme en –vrije samenstelling. Ook is een zelfklevende uitvoering beschikbaar. Armacell verwacht met deze doorbraak meer blauw in technische ruimtes en boven de plafonds. Op de foto Armacells vakspecialist Michael Weber tijdens de Ultima-demonstratie. Hij is enthousiast over de verwerkbaarheid van het nieuwe materiaal.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld