Armacell haalt rookklasse S1

B-s1, d0. Dat is Ultima, de zorgvuldig geheim gehouden blauwe ISO’12-primeur van Armacell. Het is het eerste elastomeer isolatieproduct dat voldoet aan de eisen voor ‘minimale rookontwikkeling – s1’ volgens de Europese brandveiligheidsklassering voor bouwmaterialen.
Isolatiematerialen voor koeling en koude-installaties behoren tot de technische constructiedelen en moeten volgens het Bouwbesluit minimaal rookklasse S2 halen. Met de S1-klassering scoort het nieuwe Armacell-isolatiemateriaal met S1als eerste een klasse beter. Dit verhoogt de brandveiligheid van gebouwen, omdat in de praktijk rook nog meer slachtoffers vergt dan de brand zelf. Minimale rookontwikkeling draagt bij een optimale vluchtmogelijkheden, omdat het zicht op vluchtwegen en nooduitgangen open blijft.
De producent heeft Ultima gepatenteerd en als handelsmerk gedeponeerd.
Ultima is leverbaar in de gebruikelijke diameters en in plaat. Het wordt verwerkt met bijbehorende lijm verkrijgbaar in standaard, oplosmiddelarme en –vrije samenstelling. Ook is een zelfklevende uitvoering beschikbaar. Armacell verwacht met deze doorbraak meer blauw in technische ruimtes en boven de plafonds. Op de foto Armacells vakspecialist Michael Weber tijdens de Ultima-demonstratie. Hij is enthousiast over de verwerkbaarheid van het nieuwe materiaal.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..