Drone onderzoekt fakkelinstallatie Shell

Shell zet sinds kort inspectiedrones in. De onderneming heeft daar een speciale vergunning voor ontvangen.

Je kunt een medewerker 100 meter de hoogte in sturen om fakkelinstallaties te inspecteren, maar je kunt ook drones daarvoor gebruiken. En dat is precies wat Shell Pernis sinds kort doet.

In een video op Twitter is te zien hoe zo'n inspectie door de Dutch Drone Company eraan toe gaat. Volgens Shell is deze werkwijze veiliger dan een medewerker op 100 meter hoogte de inspectie te laten uitvoeren. Ook kunnen de fakkels aan blijven staan, aldus het bedrijf.

Voor de nieuwe manier van inspecteren heeft Shell speciaal toestemming gekregen omdat de drone een transponder bevat. Daarmee is het toestel op de radar van de luchtverkeerstoren van Rotterdam The Hague Airport te zien.

Hoe een en ander in zijn werk gaat is te zien in deze video

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld