23 maart a.s. Technische Dag Utiliteitsisolatie

Vereniging van ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf VIB houdt op vrijdag 23 maart in Het Huis van de Isolatie/Intechnium in Woerden een Technische Dag die in het teken staat van ontwikkelingen binnen de utiliteit die de positie van het isolatiebedrijf raken.

Steeds meer isolatiebedrijven worden geconfronteerd met utiliteitsprojecten waarin strengere eisen worden gesteld aan duurzaamheid en materiaalgebruik. Zo is er BREEAM-NL, een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. De methode omvat vier verschillende keurmerken: Nieuwbouw en Renovatie, In-Use, voor gebouw, beheer en gebruik van bestaande gebouwen en Sloop en Demontage, om de duurzaamheid van sloopprojecten te beoordelen. Ook is er BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling.

Omdat de bouw ingewikkelder wordt vallen ontwerpers en bouwers tevens meer en meer terug op het zogenoemde Bouw Informatie model (BIM) waarin het gebouw als het door ontwerpers, bouwers en toeleveranciers als het ware eerst digitaal wordt opgericht.

Deze en andere ontwikkelingen in de utiliteit raken het werk van het isolatiebedrijf. Voor branchevereniging VIB reden de sector op deze onderwerpen op de gratis toegankelijke Technische Dag Utiliteitsbouw bij te praten.

De dag bestaat uit twee lezingen en twee parallel workshops. Ook een kennismarkt zal deel uitmaken van het programma.

Reserveer daarom in uw agenda: 23 maart 2018, vanaf 09:30 uur.

Het definitieve programma verschijnt binnenkort op deze website.  

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld