23 maart a.s. Technische Dag Utiliteitsisolatie

Vereniging van ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf VIB houdt op vrijdag 23 maart in Het Huis van de Isolatie/Intechnium in Woerden een Technische Dag die in het teken staat van ontwikkelingen binnen de utiliteit die de positie van het isolatiebedrijf raken.

Steeds meer isolatiebedrijven worden geconfronteerd met utiliteitsprojecten waarin strengere eisen worden gesteld aan duurzaamheid en materiaalgebruik. Zo is er BREEAM-NL, een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. De methode omvat vier verschillende keurmerken: Nieuwbouw en Renovatie, In-Use, voor gebouw, beheer en gebruik van bestaande gebouwen en Sloop en Demontage, om de duurzaamheid van sloopprojecten te beoordelen. Ook is er BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling.

Omdat de bouw ingewikkelder wordt vallen ontwerpers en bouwers tevens meer en meer terug op het zogenoemde Bouw Informatie model (BIM) waarin het gebouw als het door ontwerpers, bouwers en toeleveranciers als het ware eerst digitaal wordt opgericht.

Deze en andere ontwikkelingen in de utiliteit raken het werk van het isolatiebedrijf. Voor branchevereniging VIB reden de sector op deze onderwerpen op de gratis toegankelijke Technische Dag Utiliteitsbouw bij te praten.

De dag bestaat uit twee lezingen en twee parallel workshops. Ook een kennismarkt zal deel uitmaken van het programma.

Reserveer daarom in uw agenda: 23 maart 2018, vanaf 09:30 uur.

Het definitieve programma verschijnt binnenkort op deze website.  

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..