'Groene haven Rotterdam verjaagt bedrijven'

De Rotterdamse haven dreigt met zijn groene dadendrang bedrijven weg te jagen. Dit zegt voorzitter Steven Lak van Detalinqs op het gisteren gehouden Jaardiner van Deltalinqs, de belangenorganisatie van havenondernemers.

Lak zegt in het Algemeen Dagblad. "De indruk wordt gewekt dat we niet blij zijn met de bestaande bedrijven. Het gaat alleen maar over de energietransitie".

Lak ergert zich aan het verlicht stellen van zonnepanelen op de dagen van distributiebedrijven. Ook laakte hij de recente debatten in de Rotterdamse gemeenteraad waarin politici 'zonder enige kennis' willen dat de doorvoer van kolen naar Duitsland via Rotterdam stopt. "Raadslid Jeroen van de Lee van de Partij van de Dieren noemde de olieraffinaderijen van Shell en ExxonMobil oude meuk die afgebroken moet worden en plaats moet maken voor groene fabrieken. Hij heeft het wel over wereldspelers die hier nu honderden miljoenen investeren en duizenden mensen aan het werk hebben. Dat kun je gewoon niet maken", aldus Lak in het Algemeen Dagblad. De Deltalinqs-voorzitter wil realisme. "Zonder olieraffinaderijen hebben we een groot probleem. We kunnen niet vergroenen als de huidige bedrijven niet renderen. We moeten ze niet het idee geven dat we van ze af willen".
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..