'Groene haven Rotterdam verjaagt bedrijven'

De Rotterdamse haven dreigt met zijn groene dadendrang bedrijven weg te jagen. Dit zegt voorzitter Steven Lak van Detalinqs op het gisteren gehouden Jaardiner van Deltalinqs, de belangenorganisatie van havenondernemers.

Lak zegt in het Algemeen Dagblad. "De indruk wordt gewekt dat we niet blij zijn met de bestaande bedrijven. Het gaat alleen maar over de energietransitie".

Lak ergert zich aan het verlicht stellen van zonnepanelen op de dagen van distributiebedrijven. Ook laakte hij de recente debatten in de Rotterdamse gemeenteraad waarin politici 'zonder enige kennis' willen dat de doorvoer van kolen naar Duitsland via Rotterdam stopt. "Raadslid Jeroen van de Lee van de Partij van de Dieren noemde de olieraffinaderijen van Shell en ExxonMobil oude meuk die afgebroken moet worden en plaats moet maken voor groene fabrieken. Hij heeft het wel over wereldspelers die hier nu honderden miljoenen investeren en duizenden mensen aan het werk hebben. Dat kun je gewoon niet maken", aldus Lak in het Algemeen Dagblad. De Deltalinqs-voorzitter wil realisme. "Zonder olieraffinaderijen hebben we een groot probleem. We kunnen niet vergroenen als de huidige bedrijven niet renderen. We moeten ze niet het idee geven dat we van ze af willen".
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld