Kaimann wint ISO-award

Kaimann heeft de ISO-award 2012 gewonnen met Turbo Tube. Dit is de eindloze, zelfklevende uitvoering van Kaiflex KKplus. Jürgen Kaimann kreeg de award uitgereikt door beursorganisator Lutz Koophamel, aan de vooravond van de internationale isolatiebeurs in Keulen.
Turbo Tube wordt geleverd in rollen van 6,5 tot 13 meter, bij isolatiediktes van resp. 8-9 mm en 17-20 mm. Vooralsnog bestrijkt het product de diameters tot 42 (DN40), mogelijk volgt uitbreiding tot 60 mm. De in karton en folie verpakte rol wordt vanuit het midden verwerkt. Daardoor blijft het nog niet verwerkte deel ook op lastige plaatsen schoon. Ten opzichte van de gebruikelijke verwerking van 2-meterlengtes rekent Kaimann met ca. 30 procent efficiëntiewinst. Daarnaast heeft de verwerker weinig snijverlies. Uiteraard manifesteert het gemak zich sterker naarmate de montage-omstandigheden lastiger zijn: te denken valt aan de roemruchte kruipruimtes. Op de foto toont de Nederlandse Kaimann-vertegenwoordiger Henry Hanssen het bekroonde product.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..