Kaimann wint ISO-award

Kaimann heeft de ISO-award 2012 gewonnen met Turbo Tube. Dit is de eindloze, zelfklevende uitvoering van Kaiflex KKplus. Jürgen Kaimann kreeg de award uitgereikt door beursorganisator Lutz Koophamel, aan de vooravond van de internationale isolatiebeurs in Keulen.
Turbo Tube wordt geleverd in rollen van 6,5 tot 13 meter, bij isolatiediktes van resp. 8-9 mm en 17-20 mm. Vooralsnog bestrijkt het product de diameters tot 42 (DN40), mogelijk volgt uitbreiding tot 60 mm. De in karton en folie verpakte rol wordt vanuit het midden verwerkt. Daardoor blijft het nog niet verwerkte deel ook op lastige plaatsen schoon. Ten opzichte van de gebruikelijke verwerking van 2-meterlengtes rekent Kaimann met ca. 30 procent efficiëntiewinst. Daarnaast heeft de verwerker weinig snijverlies. Uiteraard manifesteert het gemak zich sterker naarmate de montage-omstandigheden lastiger zijn: te denken valt aan de roemruchte kruipruimtes. Op de foto toont de Nederlandse Kaimann-vertegenwoordiger Henry Hanssen het bekroonde product.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld