Ipcom komt in Franse handen

Het Belgische investeringsfonds Waterland verkoopt de Belgische isolatieverwerker Ipcom aan het Franse investeringsfonds Alpha. Het prijskaartje bedraagt volgens tijd.be zowat een kwart miljard euro.

Ipcom verwerkt en verdeelt isolatie van groepen als Saint-Gobain en Recticel. Het staat sterk in zowel de bouw, in technische, temperatuurbestendige, brandwerende en akoestische isolatie.

Twintig overnames
Waterland timmerde als meerderheidsaandeelhouder zeven jaar aan de groei van de groep. Het avontuur begon in 2010 met de overname van de isolatiedistributeur Waeyaert-Vermeersch. Die fuseerde het jaar nadien met zijn sectorgenoot Isowill tot Ipcom. De fusiegroep zette de daaropvolgende jaren een Europees groeiparcours neer dat gepaard ging met twintig overnames.

Ipcom stevent in 2017 af op bijna 300 miljoen euro omzet en een brutobedrijfswinst (ebitda) van 30 miljoen.

De transactie moet nog goedgekeurd worden door de Duitse mededingingsautoriteit.

In Nederland maken ondermeer Insulcon, Dutch Marine Systems, Dutch Marine System - Passive Fire Protection, Jacosol en ATIS International deel uit van de Ipcom Groep.

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld