Ipcom komt in Franse handen

Het Belgische investeringsfonds Waterland verkoopt de Belgische isolatieverwerker Ipcom aan het Franse investeringsfonds Alpha. Het prijskaartje bedraagt volgens tijd.be zowat een kwart miljard euro.

Ipcom verwerkt en verdeelt isolatie van groepen als Saint-Gobain en Recticel. Het staat sterk in zowel de bouw, in technische, temperatuurbestendige, brandwerende en akoestische isolatie.

Twintig overnames
Waterland timmerde als meerderheidsaandeelhouder zeven jaar aan de groei van de groep. Het avontuur begon in 2010 met de overname van de isolatiedistributeur Waeyaert-Vermeersch. Die fuseerde het jaar nadien met zijn sectorgenoot Isowill tot Ipcom. De fusiegroep zette de daaropvolgende jaren een Europees groeiparcours neer dat gepaard ging met twintig overnames.

Ipcom stevent in 2017 af op bijna 300 miljoen euro omzet en een brutobedrijfswinst (ebitda) van 30 miljoen.

De transactie moet nog goedgekeurd worden door de Duitse mededingingsautoriteit.

In Nederland maken ondermeer Insulcon, Dutch Marine Systems, Dutch Marine System - Passive Fire Protection, Jacosol en ATIS International deel uit van de Ipcom Groep.

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..