Leaflet corrosiepreventie en energiebesparing

VIB heeft recentelijk voor leden van de VNCI een leaflet gemaakt over corrosiepreventie en energiebesparing.

In de leaflet wordt de toegevoegde waarde aangegeven van thermische isolatie bij preventie van onzichtbare corrosie en het besparen van energie. Beide onderwerpen liggen in elkaars verlengde en kunnen gezamenlijk in de onderhoudsaanpak van de asset owner worden aangepakt.

Een inhoudelijk gesprek tussen onderhoudsmanager en isolatiebedrijf is als eerste nodig om de organisatiesensitiviteit voor preventie van onzichtbare corrosie en voorkomen energieverspilling te bepalen. Op grond daarvan is duidelijkheid te krijgen over de scope van de isolatiewerkzaamheden (zoals te bepalen welke referentietemperatuur wordt gebruikt) en de planning van werkzaamheden.

De leaflet geeft aan op welke manier isolatiebedrijven de asset owner kunnen faciliteren, ontzorgen en adviseren.

Zie hier de pdf.

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld