FESI vergadert in Nederland

De overkoepelende federatie van Europese brancheorganisaties voor contractors in de isolatiesector FESI hield op uitnodiging van VIB van 3 tot en met 6 mei in Santpoort zijn algemene ledenvergadering.

Onderwerpen waren onder andere maatregelen tegen corrosie onder isolatie (CUI). De ondernemingen Paroc, Rockwool en Isover gaven een presentatie over dit onderwerp. Uit de presentaties bleek dat de drie leveranciers CUI alle aandacht geven, maar dat de oplossing eigenlijk uit de hele keten moet komen.

 

 

 

De Training Committee van de organisatie knoopte aan zijn middagvergadering in Woerden een rondleiding bij het OOI vast. Zowel de opleidingsdummy als het lokaal waar met CRAFT de leerling digitaal wordt geschoold kregen ruim aandacht. De Europese partnerorganisaties toonden zich onder de indruk van de faciliteiten die de Nederlandse cursist in de isolatie tot zijn beschikking heeft.

 

 In de volgende editie van Isolatie Magazine staat een uitgebreid verslag van dit bezoek. 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..