FESI vergadert in Nederland

De overkoepelende federatie van Europese brancheorganisaties voor contractors in de isolatiesector FESI hield op uitnodiging van VIB van 3 tot en met 6 mei in Santpoort zijn algemene ledenvergadering.

Onderwerpen waren onder andere maatregelen tegen corrosie onder isolatie (CUI). De ondernemingen Paroc, Rockwool en Isover gaven een presentatie over dit onderwerp. Uit de presentaties bleek dat de drie leveranciers CUI alle aandacht geven, maar dat de oplossing eigenlijk uit de hele keten moet komen.

 

 

 

De Training Committee van de organisatie knoopte aan zijn middagvergadering in Woerden een rondleiding bij het OOI vast. Zowel de opleidingsdummy als het lokaal waar met CRAFT de leerling digitaal wordt geschoold kregen ruim aandacht. De Europese partnerorganisaties toonden zich onder de indruk van de faciliteiten die de Nederlandse cursist in de isolatie tot zijn beschikking heeft.

 

 In de volgende editie van Isolatie Magazine staat een uitgebreid verslag van dit bezoek. 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld