BIS Logistiek Centrum Roosendaal

Op maandag 16 april heeft BIS Industrial Services de eerste paal geslagen voor het Logistiek Centrum Roosendaal (LCR) op het Roosendaalse industrieterrein Borchwerf. Het LCR voorziet in een prefab isolatiewerkplaats, materieeldienst voor steigermateriaal en een centraal magazijn. De oplevering van het LCR vindt komend najaar plaats.
Op een oppervlakte van 32.000 m² verrijst onder meer een centraal magazijn voor industrieel isolatie-, steigerbouw-, tracing- en vuurbeschermingsmateriaal. Daarnaast worden de persoonlijke beschermingsmiddelen van de 2500 BIS-medewerkers vanuit het nieuwe centrum gedistribueerd. Naast het efficiënter organiseren van logistieke processen investeert BIS met deze nieuwbouw ook in een moderne werkplaats voor de prefabricage van grootschalige industriële isolatieprojecten. BIS ziet in deze centraal in België/Nederland gelokaliseerde faciliteiten een uitstekende basis voor verdere expansie. Twee gewaardeerde medewerkers van BIS uit België en Nederland hebben in aanwezigheid van het directieteam, OR-leden, betrokken collega’s en bouwpartners de eerste paal geslagen.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld