Drone-inspectie bij Shell Pernis

Shell heeft zijn affakkelinstallatie in Pernis voor het eerst met een drone geïnspecteerd.

Drone inspecties waren tot voor kort bij Shell Pernis niet toegestaan, omdat de fabriek binnen het controlegebied van Rotterdam The Hague Airport valt. In dit gebied zijn drones verboden, omdat ze bij eventuele storingen een gevaar kunnen vormen voor het vliegverkeer. Dankzij een transponder, een ingebouwde zender die de inspectiedrone zichtbaar maakt voor de luchtverkeersleiding, kon hij daar nu wel opstijgen. De transponder heeft een bereik van 150 km en kost 5.000 euro. Hij is in de Falcon 8 drone van de Dutch Drone Company in Rotterdam ingebouwd door het Lucht- en Ruimtevaartcentrum.

Met dronetechniek is het mogelijk dat de Shell-fabriek voor een deel van de inspecties niet meer hoeft worden stilgelegd. Dat is bij menselijke inspectie vaak in verband met de veiligheid vaak wel het geval. De nieuwe inspectietechniek levert Shell daarom een forse kostenbeparing op

Behalve gebruik van een transponder, is er nog een eis verbonden aan het gebruik van de drone: de gediplomeerde bestuurder moet radiocontact hebben met de luchtverkeersleiding op het vliegveld.

Voor meer informatie klik hier

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld