Drone-inspectie bij Shell Pernis

Shell heeft zijn affakkelinstallatie in Pernis voor het eerst met een drone geïnspecteerd.

Drone inspecties waren tot voor kort bij Shell Pernis niet toegestaan, omdat de fabriek binnen het controlegebied van Rotterdam The Hague Airport valt. In dit gebied zijn drones verboden, omdat ze bij eventuele storingen een gevaar kunnen vormen voor het vliegverkeer. Dankzij een transponder, een ingebouwde zender die de inspectiedrone zichtbaar maakt voor de luchtverkeersleiding, kon hij daar nu wel opstijgen. De transponder heeft een bereik van 150 km en kost 5.000 euro. Hij is in de Falcon 8 drone van de Dutch Drone Company in Rotterdam ingebouwd door het Lucht- en Ruimtevaartcentrum.

Met dronetechniek is het mogelijk dat de Shell-fabriek voor een deel van de inspecties niet meer hoeft worden stilgelegd. Dat is bij menselijke inspectie vaak in verband met de veiligheid vaak wel het geval. De nieuwe inspectietechniek levert Shell daarom een forse kostenbeparing op

Behalve gebruik van een transponder, is er nog een eis verbonden aan het gebruik van de drone: de gediplomeerde bestuurder moet radiocontact hebben met de luchtverkeersleiding op het vliegveld.

Voor meer informatie klik hier

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..