Dag van het Onderhoud

Vrijdag 25 mei en zaterdag 26 mei 2012 is de Dag van het Onderhoud. Vrijdags zet de technische industrie de deuren open voor scholieren, ’s zaterdags zijn familie, vrienden en bekenden welkom.
De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) wil met dit initiatief jongeren duidelijk maken dat technisch onderhoud de maatschappij draaiend houdt en zo de interesse voor een loopbaan in de techniek stimuleren.
Volgens de organisator hebben zich zo’n vijftig bedrijven aangemeld, veelal in clusters. Een van de deelnemers, BP-Europoort, gaat in de presentatie voor scholieren kort in op de rol van isolatie in onderhoud: “Onderhoud kan zeer ingrijpend zijn. Veel apparatuur wordt dan geheel vernieuwd. Kilometers pijp wordt vervangen, geschilderd of opnieuw geïsoleerd wat zowel van belang is voor de roestwering als voor de bescherming tegen zonnestralen.”
Meer info is te vinden op Dag-van-het-Onderhoud. (foto's: BP p.l.c)
 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld