Dag van het Onderhoud

Vrijdag 25 mei en zaterdag 26 mei 2012 is de Dag van het Onderhoud. Vrijdags zet de technische industrie de deuren open voor scholieren, ’s zaterdags zijn familie, vrienden en bekenden welkom.
De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) wil met dit initiatief jongeren duidelijk maken dat technisch onderhoud de maatschappij draaiend houdt en zo de interesse voor een loopbaan in de techniek stimuleren.
Volgens de organisator hebben zich zo’n vijftig bedrijven aangemeld, veelal in clusters. Een van de deelnemers, BP-Europoort, gaat in de presentatie voor scholieren kort in op de rol van isolatie in onderhoud: “Onderhoud kan zeer ingrijpend zijn. Veel apparatuur wordt dan geheel vernieuwd. Kilometers pijp wordt vervangen, geschilderd of opnieuw geïsoleerd wat zowel van belang is voor de roestwering als voor de bescherming tegen zonnestralen.”
Meer info is te vinden op Dag-van-het-Onderhoud. (foto's: BP p.l.c)
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..