Hoedemaker vertrekt bij Kaefer

Peter Hoedemaker (53) vertrekt eind dit jaar als ceo van Kaefer Isoliertechnik GmbH&Co KG, Peter Edelmann (57) (foto) is per 1 januari 2017 zijn opvolger.

“Na twintig jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging," aldus Hoedemaker. Hij zal zich gaan richten op andere projecten. Wel zal hij Kaefer blijven adviseren. Hoedemaker leidde de afgelopen acht jaar de internationale groei van de onderneming, introduceerde lean management en de focus op duurzaamheid. Kaefer groeide onder zijn leiding uit tot een wereldspeler op het gebied van industrie, scheepsbouw en utiliteit.

Als voorzitter van de Raad van Toezicht heeft Peter Edelmann sinds 2013 veel kennis opgedaan over Kaefer. Ook heeft hij ruimte ervaring bij andere industriele ondernemingen. Edelmann zal Kaefer leiden samen met Philipp Dalheimer (COO) and Steen Hansen (CFO).

KAEFER is wereldwijd gespecialiseerd in isolatie, oppervlaktebescherming, brandwerendheid en installatietechniek. Met 28.000 personeelsleden en een jaarlijkse omzet van rond de €1,5 miljard richt de onderneming zich in meer dan veertig landen op de sectoren industrie, marine & offshore en utiliteit. 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld