Isolatiematrassen voor Urk

De gemeente Urk heeft zijn afsluiters van de stookinstallatie geïsoleerd met isolatiematrassen. Goed voorbeeld doet volgen, zo meldt Flevopost.

De afsluiters van de stookinstallatie van de gemeente Urk zijn geïsoleerd door het aanbrengen van zogenaamde isolatiematrassen. Door de isolatie wordt bespaard op het gebruik van fossiele brandstof en de CO2-belasting van het milieu wordt verminderd. 

De isolatie is eenvoudig en snel uit te voeren en bij reparatie of wijzigingen aan de stookinstallatie eenvoudig te verwijderen en weer aan te brengen. De gemeente Urk kan direct extra besparen op het gasverbruik. Wethouder Gerrit Post is trots op de besparing zo laat hij Flevopost weten: "Zo draagt gemeente Urk bij aan het doel van het Energieakkoord en willen wij graag een voorbeeld zijn voor andere bedrijven". In het activiteitenbesluit is namelijk geregeld dat bedrijven en instellingen energiebesparende maatregelen moeten treffen wanneer de terugverdienperiode beneden de vijf jaar ligt.

De gemeente hoopt dat bedrijven en instellingen dit voorbeeld volgen door ook gebruik te maken van isolatiematrassen. De terugverdientijd voor deze isolatie in Urk is circa drie jaar.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..