Isolatiematrassen voor Urk

De gemeente Urk heeft zijn afsluiters van de stookinstallatie geïsoleerd met isolatiematrassen. Goed voorbeeld doet volgen, zo meldt Flevopost.

De afsluiters van de stookinstallatie van de gemeente Urk zijn geïsoleerd door het aanbrengen van zogenaamde isolatiematrassen. Door de isolatie wordt bespaard op het gebruik van fossiele brandstof en de CO2-belasting van het milieu wordt verminderd. 

De isolatie is eenvoudig en snel uit te voeren en bij reparatie of wijzigingen aan de stookinstallatie eenvoudig te verwijderen en weer aan te brengen. De gemeente Urk kan direct extra besparen op het gasverbruik. Wethouder Gerrit Post is trots op de besparing zo laat hij Flevopost weten: "Zo draagt gemeente Urk bij aan het doel van het Energieakkoord en willen wij graag een voorbeeld zijn voor andere bedrijven". In het activiteitenbesluit is namelijk geregeld dat bedrijven en instellingen energiebesparende maatregelen moeten treffen wanneer de terugverdienperiode beneden de vijf jaar ligt.

De gemeente hoopt dat bedrijven en instellingen dit voorbeeld volgen door ook gebruik te maken van isolatiematrassen. De terugverdientijd voor deze isolatie in Urk is circa drie jaar.
 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld