Vernieuwd Isolatie Magazine op de mat

Dezer dagen ploft Isolatie Magazine nr. 71 op de mat. Het vakblad voor technische isolatie is geheel vernieuwd. Highlights zijn een vooruitblik op de Technologiedag van 1 november 2016 en de rol van technische isolatie in sociale duurzaamheid.

Belangrijk item in de nieuwe Isolatie Magazine – oktober 2016 – is innovatie. De Technologiedag van 1 november 2016 in Het Huis van de Isolatie te Woerden brengt het hoge innovatietempo in beeld: thermografische analyse, engineering met integrale 3D-scanning van industriële installaties, geavanceerde plaatbewerking, drone-inspectie of CMMS-gebaseerd onderhoud met inzet van RFID.
Isolatie Magazine gaat verder in op de betekenis van technische isolatie in de actuele sociale duurzaamheid. Inhakend op Europese norm EN 16309 (Integrale duurzaamheidsbeoordeling van gebouwen) heeft VIB namens de isolatiebranche het Manifest Sociale Duurzaamheid ondertekend. Het bijbehorende AQSI-instrumentarium maakt het mogelijk technische isolatieprestaties in comfort, veiligheid en energieprestatie objectief in de gebouwkwalificaties te kwantificeren.
Nog een kosteloos abonnement op Isolatie Magazine? Een mailtje naar VIB is voldoende om u voortaan vier maal per jaar te verzekeren van gedegen vak- en branche-informatie.

 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld