Vernieuwd Isolatie Magazine op de mat

Dezer dagen ploft Isolatie Magazine nr. 71 op de mat. Het vakblad voor technische isolatie is geheel vernieuwd. Highlights zijn een vooruitblik op de Technologiedag van 1 november 2016 en de rol van technische isolatie in sociale duurzaamheid.

Belangrijk item in de nieuwe Isolatie Magazine – oktober 2016 – is innovatie. De Technologiedag van 1 november 2016 in Het Huis van de Isolatie te Woerden brengt het hoge innovatietempo in beeld: thermografische analyse, engineering met integrale 3D-scanning van industriële installaties, geavanceerde plaatbewerking, drone-inspectie of CMMS-gebaseerd onderhoud met inzet van RFID.
Isolatie Magazine gaat verder in op de betekenis van technische isolatie in de actuele sociale duurzaamheid. Inhakend op Europese norm EN 16309 (Integrale duurzaamheidsbeoordeling van gebouwen) heeft VIB namens de isolatiebranche het Manifest Sociale Duurzaamheid ondertekend. Het bijbehorende AQSI-instrumentarium maakt het mogelijk technische isolatieprestaties in comfort, veiligheid en energieprestatie objectief in de gebouwkwalificaties te kwantificeren.
Nog een kosteloos abonnement op Isolatie Magazine? Een mailtje naar VIB is voldoende om u voortaan vier maal per jaar te verzekeren van gedegen vak- en branche-informatie.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..