(Isolatie)Technologiedag op 1 november

Een vol en informatief programma met workshops waarin de bezoeker alles komt te weten over onder andere het gebruik van de IR-camera, drones en energy quick scans. Dat wordt de invulling van de Algemene Ledenvergadering van de VIB en de daaraan gekoppelde Technologiedag met het thema 'Technische Isolatie, reken maar!' op 1 november a.s. in Het Huis van de Isolatie Intechnium in Woerden.

De brancheorganisatie van de thermische isolatiesector VIB, opleidingsplatform OOI, standaardisatie-instituut CINI en kennisinstituut NCTI treden op 1 november gezamenlijk op tijdens de Dag van de (Isolatie)Techniek. 's Morgens trapt de VIB in Woerden af met een algemene ledenvergadering, maar in de middag hebben de vier organisaties een interessant programma weten samen te stellen voor zowel de isolatiespecialist als opdrachtgevers met een binnen- en een buitencomponent.

Informatiemarkt
Tussen de programma-onderdelen door is het mogelijk de informatiemarkt te bezoeken waarin de toeleveranciers aan de isolatiesector acte de présence geven. De deelname van Multifoil, Save Blade en Armacell zijn al bevestigd, en de organisatie is nog met een aantal partijen in gesprek.

Hou voor meer informatie deze website in de gaten.

Het programma van 1 november
10:30 - 12:30 uur Algemene Ledenvergadering VIB (alleen leden)

12:30 - 13:30 uur Lunch

13:30 - 17:00 uur Diverse workshops:
- Toepassing drone camera in de praktijk
- Gebruik IR-camera
- Tracing en besturing
- Plaatsnijden
- Opleiding en training
- 3D inscannen

17:00 - 18:00 uur Afsluitende netwerkborrel

 

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld