(Isolatie)Technologiedag op 1 november

Een vol en informatief programma met workshops waarin de bezoeker alles komt te weten over onder andere het gebruik van de IR-camera, drones en energy quick scans. Dat wordt de invulling van de Algemene Ledenvergadering van de VIB en de daaraan gekoppelde Technologiedag met het thema 'Technische Isolatie, reken maar!' op 1 november a.s. in Het Huis van de Isolatie Intechnium in Woerden.

De brancheorganisatie van de thermische isolatiesector VIB, opleidingsplatform OOI, standaardisatie-instituut CINI en kennisinstituut NCTI treden op 1 november gezamenlijk op tijdens de Dag van de (Isolatie)Techniek. 's Morgens trapt de VIB in Woerden af met een algemene ledenvergadering, maar in de middag hebben de vier organisaties een interessant programma weten samen te stellen voor zowel de isolatiespecialist als opdrachtgevers met een binnen- en een buitencomponent.

Informatiemarkt
Tussen de programma-onderdelen door is het mogelijk de informatiemarkt te bezoeken waarin de toeleveranciers aan de isolatiesector acte de présence geven. De deelname van Multifoil, Save Blade en Armacell zijn al bevestigd, en de organisatie is nog met een aantal partijen in gesprek.

Hou voor meer informatie deze website in de gaten.

Het programma van 1 november
10:30 - 12:30 uur Algemene Ledenvergadering VIB (alleen leden)

12:30 - 13:30 uur Lunch

13:30 - 17:00 uur Diverse workshops:
- Toepassing drone camera in de praktijk
- Gebruik IR-camera
- Tracing en besturing
- Plaatsnijden
- Opleiding en training
- 3D inscannen

17:00 - 18:00 uur Afsluitende netwerkborrel

 

 

Nieuws

Presentatie Trendrapport Utiliteitsisolatie

Op vrijdag 28 september presenteert VIB voor leden en niet-leden in Woerden het rapport 'Trends en ontwikkelingen in de technische i..
 

SDE+-regeling hernieuwbare energie geopend

De stimuleringsregeling voor hernieuwbare energieproductie (SDE+ regeling) wordt opnieuw opengesteld.
 

Maintenance NEXT en Euroforum slaan handen ineen

Maintenance NEXT en Euroforum hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Door de samenwerking wordt nog meer inhoud aan het kenn..
 

Wijzigingen NEN 1006 'Leidingwaterinstallaties'

De NEN 1006 normcommissie publiceerde recentelijk een wijzigingsblad bij NEN 1006 ‘Algemene voorschriften voor leidingwaterins..
 

AVR Duiven start bouw CO2-afvanginstallatie

Met de bouw van een nieuwe grootschalige CO₂-afvanginstallatie verwacht afvalverwerkingsbedrijf AVR in Duiven naar verwachting..
 

Succesvolle CUI Masterclass bij Bilfinger

Bilfinger Industrial Services hield op 12 juni jl. in samenwerking met VIB, Vereniging ION, TU Delft en Johan Sentjens (Temati/NCTI)..
 

Op bezoek bij Isolatie-Techniek J.C. v.d. Graaf B.V.

“We zullen met elkaar moeten doorspreken waarmee we onze sterke kanten beter kunnen uitdragen”. Zo sprak voorzitter Hans..
 

Hans Koole RTC-voorzitter FESI

VIB-voorzitter Hans Koole is recentelijk benoemd tot voorzitter van de Recruitment and Training Commission van FESI (European Federa..
 

Asbipro ISO-9001 en ISO-14001 gecertificeerd

Asbipro ISO-9001 en ISO-14001 gecertificeerd
 

IEX 2018: 3.442 bezoekers

De isolatievakbeurs IEX (16 en 17 mei 2018) in Keulen sloot de manifestatie af met 3.442 bezoekers.
 

Nederland vierde op Beroepenwedstrijd Isolatie

Nederland is vierde geworden op de Europese Beroepenwedstrijd Isolatie die tijdens de gisteren afgesloten vakbeurs IEX in Keulen wer..
 

EiiF plant dit jaar drie TIPCHECK-opleidingen

De Europese brancheorganisatie European Industrial Insulation Foundation (EiiF) heeft de data bekendgemaakt voor zijn TIPCHECK-oplei..
 

Praktijkdagen Veilig Werken 2018 - monteurs

Op zeven plaatsen in Nederland worden de komende tijd Praktijkdagen Veilig Werken voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden in de ..
 

Praktijkdagen Veilig Werken 2018 - middenkader

De Praktijkdagen Veilig Werken voor middenkader en management worden binnenkort op een aantal plaatsen in het land weer gegeven. De ..
 

Instructie voor nieuwe berekening warmteverlies

In oktober en november 2017 organiseert ISSO in Eindhoven, Drachten en Bunnik drie instructiebijeenkomsten over het maken van een wa..
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

prEN 17087 ter kritiek gepubliceerd

CEN heeft normontwerp prEN 17087 ter kritiek gepubliceerd. Deze norm is de eerste in een reeks normen voor gehaltebepaling van gevaa..
 

Isolatie vacuümbuiscollector tot 200 °C.

Armaflex DuoSolar 220 is geschikt voor bedrijfstemperaturen tot 200 °C. Daarmee laat Armacell als eerste de 150 gradengrens acht..
 

Isolatie Magazine

Technische Dag

Bedrijf in beeld