Girlsday 26 april

Donderdag 26 april 2012 is het Girlsday: de dag waarop duizenden meisjes in de leeftijdscategorie 10 tot 15 jaar zelf ontdekken dat techniek prachtkansen biedt. Meer dan 200 bedrijven en 160 onderwijsinstellingen nemen deel aan dit initiatief. Isolatiebedrijven zijn nog niet vertegenwoordigd onder de deelnemers, maar opdrachtgevers wel: chemie, petrochemie, scheepsbouw, procesindustrie, farmacie, metaalbewerking, enzovoorts. Het platform voor vrouwen en techniek VHTO organiseert Girlsday dit jaar voor de derde maal. In 2012 kwamen er al 5000 meisjes op af. Stichting OOI participeert namens de isolatiebranche in VHTO.
Bedrijven en opleidingsinstellingen kunnen zich nog aanmelden, al is het op de valreep. Voor alle info en aanmelding kan men terecht bij Girlsday. Heel ingewikkeld is het allemaal niet, want de organisatie levert bedrijven alle informatie en handleidingen om de dag tot een succes te maken.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld