Girlsday 26 april

Donderdag 26 april 2012 is het Girlsday: de dag waarop duizenden meisjes in de leeftijdscategorie 10 tot 15 jaar zelf ontdekken dat techniek prachtkansen biedt. Meer dan 200 bedrijven en 160 onderwijsinstellingen nemen deel aan dit initiatief. Isolatiebedrijven zijn nog niet vertegenwoordigd onder de deelnemers, maar opdrachtgevers wel: chemie, petrochemie, scheepsbouw, procesindustrie, farmacie, metaalbewerking, enzovoorts. Het platform voor vrouwen en techniek VHTO organiseert Girlsday dit jaar voor de derde maal. In 2012 kwamen er al 5000 meisjes op af. Stichting OOI participeert namens de isolatiebranche in VHTO.
Bedrijven en opleidingsinstellingen kunnen zich nog aanmelden, al is het op de valreep. Voor alle info en aanmelding kan men terecht bij Girlsday. Heel ingewikkeld is het allemaal niet, want de organisatie levert bedrijven alle informatie en handleidingen om de dag tot een succes te maken.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..