Energy Platform Hardenberg

Op 31 mei, 1 en 2 juni 2016 vindt in Evenementenhal Hardenberg het Energy Platform plaats, gericht op de secoren Gas, Wind en Olie. In het kennisprogramma, geconcentreerd op dinsdag 31 mei, gaat NCTI-directeur Paul de Koning in op de rol van technische isolatie.

Het Energy Platform bestaat bij de gratie van energieverbruik. Energiewinning, transport en (tijdelijke) opslag zijn overbodig als er geen energieverbruik is. Technische isolatie maakt transport, opslag en productie mogelijk, en vervult daarom een noodzakelijke en belangrijke rol. Te denken valt aan thermische isolatie, geluidsisolatie en persoonlijke bescherming. Bovendien kunnen producenten hun sociale verantwoordelijkheid nemen met meer isolatie. Vermindering van verbruik van fossiele brandstoffen draagt immers duidelijk bij aan het behalen van de energiedoelstelling. Daarom mag isolatie hier niet ontbreken. Nederlands Centrum voor Technische Isolatie (NCTI) toont hoe en hoeveel kan worden bespaard.
Het Energy platform is op 31 mei geopend van 10.00 tot 18.00 uur, op 1 juni van 13.00 tot 21.00 en de laatste dag, 2 juni 2016,  opent de Evenementenhal de deuren van 10.00 tot 18.00 uur.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld