Energy Platform Hardenberg

Op 31 mei, 1 en 2 juni 2016 vindt in Evenementenhal Hardenberg het Energy Platform plaats, gericht op de secoren Gas, Wind en Olie. In het kennisprogramma, geconcentreerd op dinsdag 31 mei, gaat NCTI-directeur Paul de Koning in op de rol van technische isolatie.

Het Energy Platform bestaat bij de gratie van energieverbruik. Energiewinning, transport en (tijdelijke) opslag zijn overbodig als er geen energieverbruik is. Technische isolatie maakt transport, opslag en productie mogelijk, en vervult daarom een noodzakelijke en belangrijke rol. Te denken valt aan thermische isolatie, geluidsisolatie en persoonlijke bescherming. Bovendien kunnen producenten hun sociale verantwoordelijkheid nemen met meer isolatie. Vermindering van verbruik van fossiele brandstoffen draagt immers duidelijk bij aan het behalen van de energiedoelstelling. Daarom mag isolatie hier niet ontbreken. Nederlands Centrum voor Technische Isolatie (NCTI) toont hoe en hoeveel kan worden bespaard.
Het Energy platform is op 31 mei geopend van 10.00 tot 18.00 uur, op 1 juni van 13.00 tot 21.00 en de laatste dag, 2 juni 2016,  opent de Evenementenhal de deuren van 10.00 tot 18.00 uur.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..