Isolatieproject Calder van start

Maandag 2 april 2012 klokslag acht uur starten vijf jonge techniektalenten in de regio Utrecht hun basisopleiding Isolatie. Vrijdag 30 maart konden ze in OOI-opleidingscentrum Utrecht hun handtekening zetten onder de leerwerkovereenkomst. Het gevarieerde opleidingsprogramma laat de jongeren kennismaken met de belangrijkste facetten van het isolatievak. De werkgevers zorgen voor de praktijkstages.
De jongeren zijn geselecteerd voor een werkgelegenheidsproject van reïntegratiebedrijf Alexander Calder, in samenwerking met de Gemeente Utrecht en Stichting OOI. Een kennismaking met potentiële werkgevers maakte deel uit van de selectie. De isolatiebedrijven Ettekoven en Nachtegaal uit Houten en Den Daas en Riweltie uit Utrecht hebben de jongeren op basis van een leerwerkovereenkomst in dienst genomen. Namens hen sprak Paul Soesbergen (Den Daas) de verwachting uit dat het project leidt tot "vijf uitstekende isolatiemonteurs".
Reïntegratiebedrijf Calder is genoemd naar de kunstenaar Alexander Calder (1898-1976), beroemd van zijn kleurrijke mobiles. De verbindende gedachte is dat werkzoekenden voor zichzelf nieuwe en verrassend mooie perspectieven kunnen creëren door – net als bij een mobile – ‘de boel in beweging te brengen’. Het reïntegratiebedrijf onderhoudt nauwe contacten met opleidingsinstituut OOI, de werkgever en de kandidaten zelf om de blik scherp op het beoogde doel te houden. De basisopleiding duurt drie maanden en geeft de jongeren een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. Daarna is de reïntegratiebegeleiding nog een half jaar beschikbaar.
De werkgevers verwachten met dit project, gefinancierd door de Gemeente Utrecht, vijf goede vakmensen binnen te halen. Graag hadden ze nog eens vijf tot zeven jongeren welkom geheten in de isolatiebranche, maar in de eerste selectie is de teller voorlopig op deze vijf blijven staan.
 

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..