Isolatieproject Calder van start

Maandag 2 april 2012 klokslag acht uur starten vijf jonge techniektalenten in de regio Utrecht hun basisopleiding Isolatie. Vrijdag 30 maart konden ze in OOI-opleidingscentrum Utrecht hun handtekening zetten onder de leerwerkovereenkomst. Het gevarieerde opleidingsprogramma laat de jongeren kennismaken met de belangrijkste facetten van het isolatievak. De werkgevers zorgen voor de praktijkstages.
De jongeren zijn geselecteerd voor een werkgelegenheidsproject van reïntegratiebedrijf Alexander Calder, in samenwerking met de Gemeente Utrecht en Stichting OOI. Een kennismaking met potentiële werkgevers maakte deel uit van de selectie. De isolatiebedrijven Ettekoven en Nachtegaal uit Houten en Den Daas en Riweltie uit Utrecht hebben de jongeren op basis van een leerwerkovereenkomst in dienst genomen. Namens hen sprak Paul Soesbergen (Den Daas) de verwachting uit dat het project leidt tot "vijf uitstekende isolatiemonteurs".
Reïntegratiebedrijf Calder is genoemd naar de kunstenaar Alexander Calder (1898-1976), beroemd van zijn kleurrijke mobiles. De verbindende gedachte is dat werkzoekenden voor zichzelf nieuwe en verrassend mooie perspectieven kunnen creëren door – net als bij een mobile – ‘de boel in beweging te brengen’. Het reïntegratiebedrijf onderhoudt nauwe contacten met opleidingsinstituut OOI, de werkgever en de kandidaten zelf om de blik scherp op het beoogde doel te houden. De basisopleiding duurt drie maanden en geeft de jongeren een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. Daarna is de reïntegratiebegeleiding nog een half jaar beschikbaar.
De werkgevers verwachten met dit project, gefinancierd door de Gemeente Utrecht, vijf goede vakmensen binnen te halen. Graag hadden ze nog eens vijf tot zeven jongeren welkom geheten in de isolatiebranche, maar in de eerste selectie is de teller voorlopig op deze vijf blijven staan.
 

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld