Isolatieproject Calder van start

Maandag 2 april 2012 klokslag acht uur starten vijf jonge techniektalenten in de regio Utrecht hun basisopleiding Isolatie. Vrijdag 30 maart konden ze in OOI-opleidingscentrum Utrecht hun handtekening zetten onder de leerwerkovereenkomst. Het gevarieerde opleidingsprogramma laat de jongeren kennismaken met de belangrijkste facetten van het isolatievak. De werkgevers zorgen voor de praktijkstages.
De jongeren zijn geselecteerd voor een werkgelegenheidsproject van reïntegratiebedrijf Alexander Calder, in samenwerking met de Gemeente Utrecht en Stichting OOI. Een kennismaking met potentiële werkgevers maakte deel uit van de selectie. De isolatiebedrijven Ettekoven en Nachtegaal uit Houten en Den Daas en Riweltie uit Utrecht hebben de jongeren op basis van een leerwerkovereenkomst in dienst genomen. Namens hen sprak Paul Soesbergen (Den Daas) de verwachting uit dat het project leidt tot "vijf uitstekende isolatiemonteurs".
Reïntegratiebedrijf Calder is genoemd naar de kunstenaar Alexander Calder (1898-1976), beroemd van zijn kleurrijke mobiles. De verbindende gedachte is dat werkzoekenden voor zichzelf nieuwe en verrassend mooie perspectieven kunnen creëren door – net als bij een mobile – ‘de boel in beweging te brengen’. Het reïntegratiebedrijf onderhoudt nauwe contacten met opleidingsinstituut OOI, de werkgever en de kandidaten zelf om de blik scherp op het beoogde doel te houden. De basisopleiding duurt drie maanden en geeft de jongeren een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. Daarna is de reïntegratiebegeleiding nog een half jaar beschikbaar.
De werkgevers verwachten met dit project, gefinancierd door de Gemeente Utrecht, vijf goede vakmensen binnen te halen. Graag hadden ze nog eens vijf tot zeven jongeren welkom geheten in de isolatiebranche, maar in de eerste selectie is de teller voorlopig op deze vijf blijven staan.
 

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..