Meer praktijk op CINI-cursus NCTI

Op 7 en 8 juni 2016 vindt de eerstvolgende CINI-cursus van het NCTI plaats. De cursus is uitgebreid met een tweede module over cryogene isolatie en twee aanvullende praktijkstudies.
Jaarlijks volgen meer dan honderd isolatietechnici de CINI-cursus van het NCTI. De uitgebreide en veelomvattende cursus biedt een hoog niveau. De geboden kennis en vaardigheden blijken uitermate relevant.
Op grond van evaluaties is de cursus uitgebreid met twee aanvullende praktijkvragen en een tweede module over cryogene isolaties. Ook is een digitale toets met meerkeuzevragen toegevoegd.
Cursisten vinden praktijkstudies zeer nuttig, maar veldstudies stuiten op tijdgebrek en vooral de zeer beperkte toegankelijkheid van sites. Op basis van NCTI-inspecties en de praktijkervaring van de trainers is toch effectief voorzien in dit onderdeel.
De module ‘cryogeen’ beantwoordt de toenemende behoefte aan dit onderdeel van het isolatievak, voortvloeiend uit de vlucht die LNG-opslag, -overslag en –distributie neemt.
Op de tweede dag zorgt de digitale meerkeuzetoets met twintig vragen ook voor het sportieve competitie-element: de onderlinge score is live te volgen.
Belangstellenden kunnen inschrijven via de CINI-website.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld