Meer praktijk op CINI-cursus NCTI

Op 7 en 8 juni 2016 vindt de eerstvolgende CINI-cursus van het NCTI plaats. De cursus is uitgebreid met een tweede module over cryogene isolatie en twee aanvullende praktijkstudies.
Jaarlijks volgen meer dan honderd isolatietechnici de CINI-cursus van het NCTI. De uitgebreide en veelomvattende cursus biedt een hoog niveau. De geboden kennis en vaardigheden blijken uitermate relevant.
Op grond van evaluaties is de cursus uitgebreid met twee aanvullende praktijkvragen en een tweede module over cryogene isolaties. Ook is een digitale toets met meerkeuzevragen toegevoegd.
Cursisten vinden praktijkstudies zeer nuttig, maar veldstudies stuiten op tijdgebrek en vooral de zeer beperkte toegankelijkheid van sites. Op basis van NCTI-inspecties en de praktijkervaring van de trainers is toch effectief voorzien in dit onderdeel.
De module ‘cryogeen’ beantwoordt de toenemende behoefte aan dit onderdeel van het isolatievak, voortvloeiend uit de vlucht die LNG-opslag, -overslag en –distributie neemt.
Op de tweede dag zorgt de digitale meerkeuzetoets met twintig vragen ook voor het sportieve competitie-element: de onderlinge score is live te volgen.
Belangstellenden kunnen inschrijven via de CINI-website.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..